Meningsmålingen som Norstat har gjennomført viser at 43 prosent av de spurte foretrekker Romsdalsaksen som fjordkrysningsalternativ. Daglig leder Jan Petter Hammerø tror at fakta om Møreaksen må bli endre bedre kjent.

– Det er dokumentert at Møreaksen vil gi stor positiv effekt for regionen. Prosjektet er ferdig planlagt og kan startes opp. Både Møreaksen og Romsdalsaksen har vært vurdert i mange runder. Konklusjonen i alle utredningene er at Møreaksen er den beste løsningen, sier han til Romsdals Budstikke.

– Tenker du at dere ikke har informert godt nok, siden Romsdalsaksen fikk best oppslutning?

– Skal styrke hele fylket

Hammerø kjenner ikke forutsetningene for meningsmålingen, og ønsker derfor ikke å kommentere om han tror tallene som ble presentert er dekkende for folkemeningen.

– Men det er bemerkelsesverdig at det kun er svar fra Romsdal. Hele poenget med Møreaksen er å styrke hele fylket, sier han.

– Vår plikt å stå på

Han sier videre at det store spørsmålet nå er hvilket år de kan få oppstart.

–Det er dette vi har fokus på. Vi fortsetter arbeidet med å få Møreaksen inn i Nasjonal Transportplan med oppstart så tidlig som mulig. Det er dokumentert at Møreaksen vil gi stor positiv effekt for regionen og næringslivet. Da er det vår plikt å stå på for å sikre oppstart, slik at regionen kan få de positive effektene så snart som mulig, avslutter Hammerø.