Molde: Det var ikke bare jazzfestivalen som ble sparket i gang mandag. Omtrent samtidig som den tradisjonsrike streeparaden gikk gjennom Storgata, landet et charterfly fra Farnborough, rett utenfor London, på Årø lufthavn. Om bord var de første deltakerne til Jaguar Land Rover sitt store mediearrangement i Møre og Romsdal. Trolig er dette tidenes største medieopplegg i regionen.

Gjennom hele jazzuka kommer pressefolk fra hele verden til å bli flydd inn til Årø lufthavn. Det er ventet omtrent 300 journalister fra fjern og nær. Tirsdag hentes passasjerene i Frankfurt, onsdag hentes de i Milano, torsdag i Madrid, og på fredag kommer de fra Paris. Til helga kommer journalistene igjen til å hentes i Frankfurt, som er et knutepunkt for mye av flytrafikken inn og ut av Europa.

Bilene sto gjemt på flyplassen

På Molde lufthavn mandag var det få tegn til at et stort mediearrangement utspilte seg i kulissene. Men omtrent 20 minutt etter at charterflyet fra Farnborough hadde landet, åpnet porten ved administrasjonsbygget inn til flystripa seg. Ut kom en kortesje med 15 flunkende nye Range Rovere.

Salgssjef i Jaguar Land Rover Norge, Jacob Moer Aanonsen sier at Jaguar Land Rover vanligvis legger sine mediearrangement til Spania eller Portugal. Derfor er han svært spent, og synes det er veldig gøy at de denne gangen har valg Norge som lokasjon for arrangementet.

– Det at de har valgt Molde- og Ålesundsregionen er helt spesielt, sier Aanonsen.

De vakreste vegene

I hver av bilene som forlot Molde lufthavn satt det to personer. Før de kjørte videre ble sjåførene instruert av ansatte hos Jaguar Land Rover. Etter det Romsdals Budstikke erfarer har bilene en forhåndsprogrammert GPS med en rute sjåførene skal følge. Den vil blant annet, i tur og orden, ta dem over Atlanterhavsvegen, opp Trollveggen og over Vistdalsheia.

Turen er først over når bilene ankommer Ålesund, hvor journalistene skal overnatte den ene natta de er i Norge. Allerede tirsdag ettermiddag vil de som landet på Årø mandag, være på veg heim for å skrive om hva de har opplevd på sin kjøretur gjennom regionen.

Charter: Pressefolkene blir flydd til Molde med eget charterfly av Jaguar Range Rover. Foto: Andreas Witzøe
Instrukser: Sjåførene ble instruert av ansatte hos Jaguar Land Rover før turen begynte. Foto: Andreas Witzøe
Foto: Andreas Witzøe