Molde: Den britiske bilprodusenten Jaguar Land Rover har valgt å legge sin pressevisning og lansering av de nye modellen Range Rover Velar og den nye Jaguar F-type til regionen.

Jaguar Land Rover bekrefter at de skal ha et stort medieopplegg i Molde- og Ålesunds-områdene fra 17. juli, og at de kommer til å være på plass i området den 10. juli.

Ifølge den norske Jaguar Land Rover importøren er dette arrangementet noe vi ikke har sett tidligere i Norge.

– Denne typen arrangement legges vanligvis til Spania eller Portugal hvor det er store åpne veger og høgere fartsgrenser, sier salgssjef i Jaguar Land Rover Norge, Jacob Moer Aanonsen til Romsdals Budstikke.

300 biler og verdenspresse

Etter det Romsdals Budstikke erfarer skal omtrent 50 journalister fra hele verden flys inn med charterfly hver dag i løpet av jazzuka. Det vil si at rundt 300 journalister kommer til å delta på arrangementet.

På Molde lufthavn Årø vil journalistene bli møtt med den nye Range Rover Velar som de skal kjøre første dagen av den globale medieeventen. Andre dag vil pressefolkene bytte bil og prøve Jaguar F-type. Aanonsen i Jaguar Land Rover Norge sier det vil være et stort antall biler til stede i Møre og Romsdal under arrangementet.

– Det legges ned enormt med penger i et slikt opplegg. De skal ha oppover i hvert fall 300 biler og over 100 personer fra fabrikken, sier han.

Det vakreste regionen kan by på

I løpet av de to dagene prøvekjøringen varer skal de blant annet innom Atlanterhavsvegen, Trollstigen og kjøre over Vistdalsheia.

Aanonsen forteller at slike arrangement ofte er god reklame for de stedene de foregår.

– Det kommer til å bli tatt mye foto og film. Både fra Jaguar Land Rover, men også journalistene som er med kommer til å reise heim til sine respektive land med mye materiale.

Visit Northwest jubler

– Reklamen vi får fra dette kan ikke regnes om i kroner og øre, sier Torunn Dyrkorn, assisterende reiselivsleder i Visit Northwest.

Hun forteller at dette er nok det største arrangementet noensinne i regionen med tanke på hvor mye presse som er til stede.

– Vi får vist fram området for et publikum vi vanligvis ikke når. Det er kjempereklame for oss. Folk i hele verden kommer til å se bilder fra Atlanterhavsvegen og Trollstigen og lure på hvor dette er. Vi har et spektakulært område, og spektakulære veger, sier hun.

Range Rover Velar skal kjøres på lokale veger. Foto: Land Rover