– Jeg er allerede veldig stolt, beæret og takknemlig. Å komme blant de tre beste til finalen i kåringa av Norges smarteste industribedrift er stort, sier administrerende direktør ved Brunvoll AS, Odd Tore Finnøy til Rbnett.

Kåring

I ettermiddag blir det avgjort om Brunvoll går helt til topps i kåringen, der rundt 80 bedrifter har vært med.

– Om vi vinner er vanskelig å si, vi konkurrerer mot to andre fantastiske bedrifter. Men jeg tror vi skårer godt på de kriteriene som er sagt å skulle telle. Vi har satset på automatisering, digitalisering, arbeid i klynge,  langsiktig kompetansebygging og produksjon i Norge.

Og vi har jobbet med dette i et langsiktig perspektiv – nå får vi uttelling, sier Finnøy.

– Uansett utfall er dette veldig stas, både for arbeidere og eiere i bedriften. Det er kjekt å bli lagt merke til for den innsatsen som er gjort, vi har fått mye positiv oppmerksomhet siste tida, sier Finnøy.

Kongen

Også i morgen har han en ganske så spesiell anledning på programmet.

Finnøy er da blant de spesielt inviterte som skal feire Kong Haralds 80-årsdag, på en stor middag som regjeringa gir kongeparet i gave.

Finnøy er en av tre gjester fra Møre og Romsdal, foreslått av fylkesmannen.

– Det er jo særs hyggelig å bli foreslått som gjest, dette blir nok veldig hyggelig. Jeg har børstet støvet av smokingen, så er det bare å møte opp til middagen i opreaen. Hvordan det er lagt opp videre, vet jeg ikke – heller ikke menyen. Men det blir vel neppe pølse og brød...

– Hva vil du si til kongen om det byr seg mulighet?

– Da vil jeg jo gjerne invitere de kongelige på bedriftsbesøk på Brunvoll. De er jo av og til på  våre kanter, det hadde vært kjekt om det kunne passe, sier Finnøy.