Det er fullt opprør i Kristiansund Fremskrittsparti etter at to medlemmer ble ekskludert etter et krasst leserinnlegg. Fire av de seks i lokallagsstyret melder seg ut av partiet i protest mot at Geir Nordli og Roy Olav Holten ble utestengt fra partiet på livstid. Av de sju som ble valgt inn for Frp i bystyret, er bare tre av dem fortsatt partimedlemmer.

Ligger knust tilbake

Geir Nordli, som nå er «ledig på det politiske markedet», mener det er uenigheten om regionstilhørighet som ligger bak brevet fra lokallagslederne.

Oppfattet som useriøst

Avisa har konfrontert styreleder Olav Engvik i Averøy Frp påstanden om at initiativet kom derfra, men Engvik vil ikke kommentere dette. Han viser til at dette er en B-sak i partiet.

Heller ikke lokallagsleder i Kristiansund, Erik Aukan, vil kommentere eksklusjonene. Men han presiserer at leserinnlegget fra de to ekskluderte ikke var forelagt styret i lokalllaget på forhånd.

– Det politiske innholdet i leserbrevet er det ingen i Kristiansund Frp som er uenige i, men ordlyden var nok uheldig i innlegget, og ble oppfattet av mange som useriøst. Det er tilbakemeldingene jeg har fått, sier Aukan til Tidens Krav.