Lørdag arrangerte Bud IL en litt annerledes ryddeaksjon i Bud, nemlig plogging. Noe som enkelt forklart betyr at man kombinerer søppelplukking i naturen med ei treningsøkt.

– Vi har en litt annerledes vri på dette for at det skal skape engasjement blant våre aktive medlemmer. Jeg har sett dette med plogging flere steder på sosiale medier i det siste. Det er et fenomen som brer om seg, fortalte Malin Kleppen til Rbnett torsdag. hun er ansvarlig for ungdom/senior dame-gruppa i idrettslaget, og initiativtaker til plogging-aksjonen.

Kleppen fortalte at aksjonen skulle ha felles oppstart med én times løpetur med søppelposer før man vendte tilbake til start. Alt søppelet skulle veies for å se hvor mye hver enkelt hadde bidratt med for å gjøre naturen bedre.

Nå er resultatet klart.

I løpet av én time lørdag formiddag plogga Bud IL over et halvt tonn søppel i Bud, skriver idrettslaget på sine facebooksider.

Rundt 50 ivrige personer møtte opp, fordelt på sju ulike lag bestående av gutte- og jentelag fra alderen 9 til 16 år. I tillegg bidro også et lag med «gamlekara», skriver Bud IL.

Bud IL jenter 16 plogga aller mest og stakk av med seieren.