Hjertøybåten har startet sesongen og nå ønsker både Romsdalsmuseet, Hjertøyas Venner og Classic Norway at det skal være mest mulig aktivitet på sommerøya.

Hjertøydagen er allerede tilbakelagt. Og nye aktiviteter er planlagt.

Sommer for barn

Dette gjentar de 17. juli, mens det er friluftsgudstjeneste på Hjertøya søndag 7. august. Dette er siste dagen rutebåten går denne sommeren.

- Fiskerimuseet er åpent fra tirsdag til søndag, men holder stengt på mandager, sier museumsdirektør Jarle Sanden. Mandager er også fridag for mannskapet som kjører rutebåten til Hjertøya.

- På femtitallet var det opptil 3000 besøkende på Hjertøya på de beste dagene. Slike tider kommer ikke tilbake, men Hjertøya er Moldefjordens juvel, mener Sanden

Når går båten?

- De fleste kjøper enkeltbillett eller familiebillett, men vi har også noen som kjøper sesongkort på Hjertøybåten, sier Myklebust.

- Vi ønsker at det skal være stor aktivitet på øya, og det er mulig å leie Fiskereangen, som er Hjertøyas egen restaurant. Utover dette står Hjertøyas Venner for kafedrift i den gamle oppsynsmannsboligen på Hjertøya. Dette skjer på frivillig basis og i utgangspunktet på helger og i jazzuka (uke 29), sier Sanden.

Ut på tur

I tillegg til fiskerimuseets historie er det også mulig å få med seg sommerutstillingen om Kurt Schwitters i den gamle låven på Hjertøya.

En av årets Stikk-Utposter på på Hjertøya - og det er mulig å gå den fine turen langs hele øya på en tursti som er opparbeidet av Hjertøyas Venner. Turen er på litt kupert terreng og den tar ca èn time per vei i rolig tempo. Husk godt fottøy.