Ålesund: (Smp.no) – Nå har Torbjørn Grytten signert for oss for 2018, og det var veldig viktig. Torbjørn er vår toppscorer (22 seriemål i år) og han er en lokal gutt. Så dette var gledelig for oss, sier Fjørtoft. Grytten har skrevet ettårskontrakt, med opsjon om forlengelse.

Fjørtoft varsler flere signeringer framover. Til nå er Lyseklosters stopper Mirza Muicic eneste nye i stallen.

På keeperjakt

– Vi bør ha inn en ny keeper, det MÅ vi ha, samt en ny spiller i midtbaneleddet og en ny spiss. Får vi til det, skal jeg være fornøyd, smiler han.

Akkurat nå er sportssjef Per Gidlund på juleferie i Sverige, men han jobber der også.

– Vi har som mål å gjøre det godt i 2. divisjon. Jeg føler ikke at vi står noe tilbake for Hødd når det gjelder spillermateriell, vi kan bli minst like gode som dem i 2018. Vi har fått beholdt omtrent alle de vi ønsket, så det ser bra ut. Vi jakter på konkrete spillere, vi vet hvem vi ønsker, sier Karl Oskar Fjørtoft.

– Bra at alle vil bli best

Hødds sportssjef André Nevstad synes det er artig at Brattvåg legger lista på «Hødd-nivå» foran comebacket i 2. divisjon.

– Brattvåg satser friskt, og på denne tid av året ønsker alle å bli best. Vi jobber på med våre planer, og jeg synes det ser bra ut for oss, sier Nevstad.

Vil ha inn flere spillere

Hødd har foreløpig 15 spillere på A-kontrakt.

– Vi skal ha inn et par spillere til utenfra, håper vi. I tillegg står ungguttene våre i kø for å slippe til, og denne kabalen er vi i full gang med. Vi har også spillere som vi håper skal fornye sin kontrakt i nærmeste framtid, og det kan skje ting i løpet av romjula, sier han.

Foreløpig har Hødd signert sin gamle lagkaptein Joachim Wrele fra Levanger og Marius Hagen fra Elverum. Og Nevstad håper på minst én ny inn som kan styrke Hødd direkte.

Flere romsdalinger

Både Fjørtoft og Nevstad har en fortid i MFK.

Flere romsdalinger skal også neste år spille 2. divisjon på Sunnmøre. Simon Tomren, Emil Dahle og Niklas Rekdal fortsetter i Brattvåg, mens Aksel Berget Skjølsvik sier takk for seg. Kristian Fredrik Aasen Strande og Ola Ormset Husby var lånt ut fra MFK til Brattvåg i år, men averøyingen Husby har siden gått til Levanger.

Eirik Haugan spiller i Hødd, der han hadde en strålende fjorårssesong.

Denne saka ble først publisert i Sunnmørsposten.