Arbeiderpartiets Else-May Botten gikk mandag ut med flere historier om hvordan hun som topp-politiker møter seksuell trakassering. Det var NRK Møre og Romsdal som først meldte om historiene, der blant annet en mann hadde sendt Botten en SMS om at han ville «dra ned trusen» hennes og gi henne «litt pisk».

Både Romsdals Budstikke og Tidens Krav gjenfortalte deler av NRKs sak om Bottens metoo-historier.

Angrep Botten

Steinar Wiik Sørvik, som var Nordmørslistas førstekandidat til stortingsvalget nå i høst, valgte å bruke kommentarfeltet til tk.no for å gi Botten følgende tilbakemelding på historiene:

«Mangel på folkeskikk fra små ubetydelige menn. Men på den annen side: hvor mye skal vi nordmøringer måtte tale fra deg da, Else-May Botten. Det er ingen metoo-aksjon som kan spare deg fra oss. Dessverre», skrev den profilerte advokaten rett før midnatt natt til tirsdag.

Personangrep

Flere av leserne til Tidens Krav reagerte på Wiik Sørviks meldinger, og det utartet til personangrep.

Nyhetsredaktør i Tidens Krav, Henning Betten, forteller at de derfor stengte hele debattfeltet.

– Vi stengte kommentarfeltet fordi det kom flere personangrep her, sier han til Rbnett.

Har ikke svart

Romsdals Budstikke har gjennom hele mandagen forsøkt å få kontakt med Steinar Wiik Sørvik, men har ikke lyktes. Heller ikke styreleder i Nordmørslista, Per Martin Kjønnø, har vært mulig å komme i kontakt med. Partiets gruppeleder i fylkestinget, Elisabeth Jørgenvåg, ønsker ikke å kommentere saka. Det gjør heller ikke Else-May Botten.

Slik var meldingen Steinar Wiik Sørvik la ut under Tidens Kravs artikkel om Else-May Botten og trakasserende meldinger hun har fått som topp-politiker. Foto: Skjermdump fra tk.no