Det var seint mandag kveld at Steinar Wiik Sørvik, Nordmørslistas førstekandidat til stortingsvalget nå i høst, valgte å bruke kommentarfeltet til tk.no for å gi Botten en tilbakemelding på historiene om seksuell trakassering som hun hadde delt.

«Mangel på folkeskikk fra små ubetydelige menn. Men på den annen side: hvor mye skal vi nordmøringer måtte tale fra deg da, Else-May Botten. Det er ingen metoo-aksjon som kan spare deg fra oss. Dessverre», skrev Wiik Sørvik i debattfeltet, som seinere ble stengt ned av ledelsen i Tidens Krav.

– En fornærmelse

– Jeg synes at når han bruker uttrykket «vi nordmøringer» så er det en fornærmelse mot meg og alle andre nordmøringer som har en viss anstendighet i måten vi debatterer på. Dette er direkte usaklig. Kommentaren hans har rett og slett ikke noe med saken å gjøre, sier Jenny Klinge til Romsdals Budstikke.

Klinge synes temaet som Botten tar opp er viktig – og fortjener oppmerksomhet.

– Det hun gjør, er å snakke om et tema som er viktig å få fokus på. At flere personer fra ulike arenaer i samfunnet – fra politikk, kultur og media – kommer med dette samtidig, gjør at det er større mulighet for at det faktisk blir en endring, sier hun.

– Idioter i alle miljø

– Jeg tror vi må erkjenne at det finnes idioter i alle miljø, og hvis vi klarer å erkjenne det, så er det kanskje lettere å takle eller varsle om dem. Jeg tror sånn sett at det er bra at det kommer fram historier også fra politikken, sier Klinge om metoo-kampanjen som går.

– Det er også viktig å få fram at de aller fleste er gode mennesker som oppfører seg bra. Men i beste fall vil metoo-kampanjen bidra til at færre personer gjør dumme ting. Det er forskjell på en vanlig flørt og det å drive med trakassering. De fleste klarer å skille mellom dette. De aller fleste oppfører seg bra.

– Noe av grunnen til at vi kvinner kan drive på i politikken, er at de aller fleste mannfolkene oppfører seg bra. 40 prosent av stortingsrepresentantene er kvinner. Så vi har kommet langt. Men så er det altså noen som med sin dårlige oppførsel både krenker noen av det motsatte kjønn og samtidig bidrar til å ødelegge omdømmet til sitt eget kjønn, understreker Senterparti-politikeren fra Surnadal.