Krevende terreng gjør det vanskelig for redningsmannskapene å komme til stedet der en basehopper sitter fast etter ett hopp fra Hårstadnebba på Sunndalsøra i Møre og Romsdal.

En utenlandsk basehopper har sittet fast siden torsdag kveld, og politiet opplyser at det kan ta flere dager før vedkommende er hentet ut.

– Det er en vanskelig situasjon i den forstand at vi ikke får hentet ut vedkommende, sier operasjonsleder Torry Aakenes i Vest politidistrikt til NTB fredag, og legger til at politiet i øyeblikket ikke har ressurser ute på oppdraget. Grunnen til det er at terrenget der basehopperen sitter fast er steilt og bratt alpint landskap med snø.

Politiet i Møre og Romsdal mottok melding om hendelsen torsdag klokka 19.31. Knappe to timer senere var basehopperen lokalisert på 1.200-1.300 meters høyde.

– Det er krevende å få satt inn folk der. Det er loddrette bratte vegger, og oppdraget er farlig, sier Aakenes.

Fredag skal redningsgruppene legge en plan for hvordan de skal få hentet ut vedkommende.

Politiet kjenner tilstanden til mannen, men ønsker ikke å gå ut med den før pårørende er varslet.

Det var to turister som basehoppet fra Hårstadnebba på Sunndalsøra. Den ene som landet meldte fra om ulykken til politiet og det ble iverksatt søk. Fjellet er cirka 1550 meter høyt, og er ifølge NRK et populært sted å hoppe fra for basehoppere. Tre ganger tidligere har det vært dødsulykker etter hopp fra fjellet.

Hårstadnebba ligger i Litjdalen i Sunndal. Foto: Google Maps