En basehopper slo alarm da at kameraten hans forsvant etter et hopp fra fjellet Hårstadnebba (1644 moh) i Sunndal torsdag ettermiddag.

Basehopperen varslet redningssentralen klokka 19.31 og det ble umiddelbart slått full alarm. Ved 21-tiden ble den savnede basehopperen lokalisert.

Han befinner seg på en fjellhylle ca 1200 meters høyde, skriver Adresseavisen.

Klokka 00.12 bekreftet politiet overfor Rbnett at basehopperen er funnet i fjellsiden. Men at det ikke er mulig å hente ham ut i natt, på grunn av vær og terreng.

Familien varsles

Politiet ønsket ved midnatt ikke å si mer om tilstanden til basehopperen på grunn av varslingsrutiner ved slike ulykker.

- Det blir et krevende oppdrag å hente han ut, opplyser politiet

Begge de to basehopperne skal være fra utlandet, og de to hoppet sammen fra fjellet. Men bare den første av dem kom ned i sikkerhet.

Redningsmannskaper fra den alpine redningsgruppa ble ved 22-tiden fløyet inn til fjellet av et Sea King redningshelikopter. Og redningsarbeidet foreikk i et vanskelig tilgjengelig område.

Den savnede basehopperen skal ha landet på en liten fjellhylle i fjellsiden. Hårstadnebba har ingen loddrett fjellside og er derfor et fjell som krever gode forhold for å komme seg ut fra fjellet allerede rett etter utspranget fra toppen.

Leter fra lufta og bakken

- Helikopteret landet først nede ved fotebn av fjellet der klatrerne ble oppdatert på den informasjonen vi hadde. Den savnede basehopperen ble lokalisert fra luftambulansehelikopteret. Men dette måtte lande på grunn av lavt skydekke og dårlig vær i området, sier operasjonsleder Aron Tonning ved politiets operasjonssentral for Nordmøre og Romsdal.

- Hadde de visuell kontakt på en slik måte at de kunne se om basehopperen var i live?

- Nei, det var umulig. Og basehopperen kan ikke sees fra vegen.

Det aktuelle fjellområdet er både populært og krevende når det gjelder basehopping. I 2002 omkom 42 år gamle Tore Lillebostad fra Molde etter hopping her. Fem år senere omkom en utenlandsk basehopper et mislykket hopp fra Hårstadnebba. Det samme gjentok seg da en annen utenlandsk basehopper gikk i fjellveggen i 2011.

Vet du noe om saken eller har du bilder? Tips oss. SMS/MMS RB TIPS til 2399. E-post tips@rbnett.no

Vi kommer med mer.

Hårstadnebba ligger i Litjdalen i Sunndal. Foto: Google Maps