Polaris Media deler hvert år ut priser i ulike kategorier, for å trekke fram den beste journalistikken i konsernet, som dekker over 80 mediehus i Norge og Sverige. Budstikka konkurrerer om prisene med store aktører som Adresseavisen og Göteborgs-posten.

– Løfte fram kvinner som har turt å satse

Vera Henriksen vant engasjementsprisen for 2022 i Polaris Media for prosjektet sitt og podkast-serien «Hør på Henne», som har vært en av de store satsingene på lyd i Romsdals Budstikke. Prosjektet fikk skryt for å trekke fram viktige historier og viktige kvinner i lokalsamfunnet, samt å skape engasjement på flere plattformer.

– Det var utrolig gjevt å bli nominert. At Hør på henne-prosjektet faktisk vinner blant så mange dyktige konkurrenter var både uventet og veldig stas. Jeg vil først og fremst takke hver og en av våre modige gjester i de to sesongene, som har delt sine livshistorier. Uten dem, ingen podkast. Jeg vil også takke produsentene Stian Viken og Hanne Fleischer – og også resten av mediehuset, som har hatt tro på og stort engasjement for prosjektet, sier Vera Henriksen.

– Bakgrunnen for satsingen var å løfte fram dyktige kvinner som har turt å satse, i et fortsatt mannsdominert samfunn og ikke minst, fylke. Vi ønsket også å få til et mangfold, i alder, tematikk, bakgrunn og virke. Vår yngste gjest, Leah Støren, er 19 år – mens den eldste, Bitten Linge, er 85. Så det synes jeg vi langt på vei har klart, mener Henriksen.

STOLT: Ansvarlig redaktør i Romsdals Budstikke, Ole Bjørner Loe Welde, sier han er stolt over at mediehuset produserer prisvinnende journalistikk. Han roser Vera Henriksen for engasjementet og gjennomføringskraften i prosjektet «Hør på henne». Foto: Joachim Constantin Høyer

Sesong 2 av Hør på henne går nå mot slutten. Gjester i Hør på henne så langt har vært: Kristin Heggdal, Else-May Norderhus, Veronica Liabø Johansen, Silje W. Hagen, Sherin Obaidli, Henriette Kitel, Sofie Rekdal, Frøydis Orten Stokke, Olga Karpinets Sylte, Trude Nistad, Lea Erlandsen («Elektriker-Lea»), Else Stavik (WherElse), Linnéa Myhre, Cecilie Skjelland, Marianne Mittet Solbraa (Kjolesnekker’n), Bitten Linge, Thea Brevik, Leah Støren, Ine Harrang og Eva-Brit Mauseth. Du finner episodene på Spotify, på Rbnett eller der du ellers lytter til podkast.

Hederlig omtale til Trond Hustad

Sportsleder Trond Hustad var nominert i kategorien «Reportasjeprisen 2022» sammen med bidrag fra Adresseavisen, Göteborgsposten, Fædrelandsvennen og Sunnmørsposten. «Eikrem snakker ut om sorgen og kjærligheten» er MFK-kaptein Magnus Eikrems rørende historie om samboeren Berit Ingeborgvik Talseth som sovnet inn 16. september i fjor etter tre år med kreftsjukdom. Historien ble fortalt eksklusivt til Romsdals Budstikke.

HEDERLIG OMTALE: Trond Hustad, sportsleder i Romsdals Budstikke. Foto: Joachim Constantin Høyer

– Det er stor stas for en sportsjournalist fra en avis i Molde å få heder i konkurranse med store reportasjeprosjekt fra norske og svenske mediehus i hele Polaris-konsernet. Dette er den sterkeste saken jeg har laget gjennom mine 27 år i bransjen, og derfor betyr det litt ekstra at den blir lagt merke til. Denne fortellingen ble som den ble fordi Magnus Eikrem åpent og ærlig delte sine tyngste stunder i livet, og ga meg tillit og frihet til å forvalte og formidle den slik jeg ønsket. Denne prisen gir inspirasjon til å lete etter flere historier og skjebner som skjuler seg bak kampene og resultatene, sier Hustad, som også takker fotograf Bjørn Brunvoll og reportasjeredaktør Jan Inge Tomren for bidrag i arbeidet.

Nyhetsprisen til Driva

RB-konsernet var i alt nominert i tre priser. Den tredje nominasjonen gikk til datteravisa Driva, som konkurrerte kategorien «nyhetsprisen» for liten avis. Saken Driva vant prisen for, er dekningen av ekstremværet Gyda. Journalistene og frilanserne som sto bak denne dekningen, og som er nevnt i nominasjonen, er: Tommy Fossum, Øystein Hjelle Bondhus, Geir Forbregd, Edvin Nyland Nessæther, Magnus Rotås, Sigmund Tjelle og Nanna Ranes.

– Dette var uventet! Nå er jeg utrolig stolt!, brøt redaktør Tommy Fossum da vinneren ble lest opp under Polaris sin livesending av prisutdelingen.

HURRA: Driva vant tirsdag prisen «Nyhetssak liten avis 2022», noe som dro stemningen opp i taket i redaksjonen. Foran: Gunhild Nyaas og Tommy Fossum. Bak fra venstre: Øysten Hjelle Bondhus, Mari Vattøy og Rigmor Wang.

– Stort for oss i Budstikka

Ansvarlig redaktør Ole Bjørner Loe Welde sier han er stolt over journalistenes prestasjoner.

– Polarisprisene henger høyt, og det er stort for oss i Budstikka at vi blir premiert i to kategorier. Totalt ble 600 bidrag vurdert av juryen. Polaris Media har blitt en stor aktør i bransjen med over 70 mediehus i Norge. I denne konkurransen konkurrerer vi også med bidrag fra store svenske mediehus, minner redaktøren om.

– Felles for begge prosjektene er at det er snakk om menneskemøter. Intervjuet med Magnus Eikrem fikk vi veldig mange gode tilbakemeldinger på. Podkasten «Hør på henne» er et viktig samfunnsprosjekt. Det er kjekt art juryen ser kvalitetene i disse prosjektene, mener Ole Bjørner Loe Welde.

– Det lages veldig mye god journalistikk i Polaris Media. De prisvinnende prosjektene viser viktigheten av redaktørstyrte medier, sier redaktøren.

Dette er andre året på rad at Romsdals Budstikke vinner priser og får hederlig omtale i Polarisprisene.