Eva-Brit Mauseth (65) har vært leder av Tornekrattet i to perioder, og blir gjerne kalt en omstridt leder.

I ukas episode av podkasten Hør på henne forteller hun hva hun tenker om det:

Fyllekjøring og fengsel

Hun forteller også om at hun ikke visste hva hun gikk til, da hun flyttet tilbake til Molde og ledervervet i Tornekrattet i 2007.

– Gjengen som satt i Molde ville veldig gjerne ha meg. Jeg uttalte vel på et tidspunkt at jeg visste ikke hva jeg gikk til. Og da kom det tørt fra Tor Melsæther: Det visste ikke vi heller. Det har han helt rett i, jeg la mitt eget preg på det. Jeg var ikke interessert i at noen skulle fortelle meg hvordan jeg skulle gjøre det, det var bare å hive seg ut i det, og lage mest mulig blest rundt Tornekrattet og det å være supporter, og støtte laget, forteller Eva-Brit.

Og blest ble det. På et tidspunkt så mye, at supporterne til et annet lag i eliteserien ga henne kallenavnet «Famous».

I episoden blir det snakk om gullfeiringen i 2011, som endte med at supportersjef Eva-Brit ble tatt for fyllekjøring. I episoden forteller hun hvordan det kunne skje, hva hun lærte av å sone tre uker i fengsel - og ikke minst, hva hun egentlig mente da hun sa at «det bor en fyllekjører i oss alle».

Videre forteller Eva-Brit om sitt engasjement for laget i sitt hjerte, men også for byen Molde, som hun ikke er i tvil om at er verdens vakreste.

Ble enke da hun var 45

Det blir også snakk om oppveksten på Langmyra, der Eva-Brit vokste opp med mye familie rundt seg, hester utenfor stuedøra og fotballstjerner rett nede i gata - mens hun selv engasjerte seg i alt mulig, fra korps til volleyball.

I år er det 20 år siden hun mistet sin nederlandske ektemann George, som hun drev en stor gård sammen med i Eindhoven i Nederland.

Sjelevenner: Eva-Brit og George fikk vite at han ikke ville overleve kreftsjukdommen halvannet år før han døde. – Men det går ikke an å forberede seg på noe sånt, forteller Eva-Brit. Foto: Privat

– Det var på den beste tida i karrieren. George var topp kvalifisert til å representere Norge, og tok poeng i World Cup, og jeg hadde funnet min nisje med utdanning av unghest. Det var tøft å miste alt, samtidig var jeg såpass ung, at jeg skjønte at livet går videre, og at jeg måtte gjøre det beste ut av det, forteller Eva-Brit.