Viser til Romsdals Budstikke sin artikkel der utvalgsleder Trygve Grydeland (H) kommenterer driften av Retiroparken fremover,  med spesielt fokus på det økonomiske aspektet.

Måten Retiroparkens revitalisering og drift kan løses på er gjennom grønn arbeidsinkludering og arbeidstrening. Altså ved å ansette mennesker som er utenfor arbeidslivet, i både korte og mer varige forhold.  AFT- (arbeidsforberedende trening) og VTA (varig tilrettelagt arbeid) vil få dagpenger og lønn for det arbeid de utfører i Retiroparken.

Hvis kommunen kan tilby et oppmøtested og opplæringsansvarlige med ansvar for det grønne arbeidet, i samarbeid med jobbveiledere fra Nav, har man både arbeidsinkludering og en bærekraftig løsning.

Tiltaksmedarbeidere får da opplæring og erfaring innenfor sesongbasert gartnerarbeid, landskapspleie og bruk av maskiner. Det gir jobbmuligheter, arbeidspraksis og muligheter for fagbrev innen gartnerfaget. Dette er en modell som er utprøvd andre steder i landet. Med gode resultater.

Terapeutisk hagebruk og pedagogisk naturbruk kan alle nærliggende skoler, barnehager og institusjoner benytte seg av. Være et stille rom, skogsbad eller skolehage. Mulighetene for både nærmiljø, helsevesen og skolevesenet er uendelige dersom skogen bevares og ikke ødelegges av boligutbygging.

Arbeidstrening på Retiro vil gi stolthet over å ha bidratt med noe til fellesskapet. Den uvurderlige og uomtvistelige gode effekten naturen har på helsen er god samfunnsøkonomi. En slik løsning kan initiere driftsmidler og bety mye for de som får en arbeidsplass der.

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal