– Vi synes det var litt dødt her ute på Kleive. Så da fant vi ut at vi ville arrangere noe selv, sier Mats Nerli, som inviterer til dobbeltkonsert med Nerli There og Tonje Holen Band 2. nyttårsdag.

– Vi vil ta tilbake tradisjonsfesten. Og vi har troa på at vi skal klare å fylle grendahuset, som har plass til 300. Folk er allerede på, og vi har solgt bra med billetter, sier Nerli.

– Betyr det at det er færre fester enn tidligere i romjula?

– Ja, før kunne du gå på fest overalt i distriktet. Det er en trend som må snus, sier Nerli.

– Hvorfor har det blitt slik?

– Jeg tror mye av dugnadsånden slites gjennom idretten. Og at det i høytida er generelt vanskeligere å få til dugnad, sier Nerli, som også spiller i Batnfjord 2. juledag.

Lyd- og videoopptak

Lørdag 2. januar braker det altså løs i hjembygdas grendahus, med opptak både på lyd og kamera.

– Så vidt jeg vet er det ikke spilt inn live-plate på Kleive før. Så dette blir artig. Tanken er at opptakene skal bli til ei live-plate utpå våren, sier Nerli.

– En slags best of-samling?

– Ja, nettopp. I tillegg har vi planlagt opptak med intet mindre enn sju kamera denne kvelden; 4-5 go-pro'er og to-tre bemannede kamera, sier Nerli.

– Hvorfor bruke ressursser på videopptak?

– Dette er mye kompis-hjelp. Men med musikkvideo får du et helt annet eksponeringsvindu. Platesalget er jo veldig nedstrippet, vi trykker kun i 1.000 eksemplarer. Samtidig vurderer vi vinyl, for der er det et lite marked, sier Mats Nerli, som når han ikke driver med musikk er barne- og ungdomsarbeider på Skjevik barne- og ungdomsskole.

Ny studioplate

I tillegg til Nerli There stiller Tonje Holen band i grendahuset.

– Tonje Holen er en kjempeflink dame fra Fræna. Som lurte på om vi kunne tromme sammen et band med henne nå i sommer. Nå  tar hun turen ut til oss på Kleive, sier Nerli.

2016 tegner til å bli et travelt år for bandet fra Kleive, som i tillegg til Mats selv, består av André Gussiås på tangenter,  Magne Steinsvoll på gitarer, Stian Rekdal på trommer og Endre Hindhammer.

– For andre gang skal vi spille inn ei studioplate hos Ocean Sound Recordings på Giske, som vi håper å få gitt ut i oktober/november. Ellers blir det mest mulig spilling. Vi har allerede fått flere forespørsler, sier Mats Nerli.