– Det var skuffende å se uttalelsene til Mats Nerli i avisa tirsdag, jeg skjønner ikke hvorfor han kommer med slike uttalelser. Vi hadde aldri kunne hatt snart 20 år med romjulsblues uten dugnadsinnsatsen fra alle på Kleive, sier Lars Aarseth, som er leder og bookingansvarlig i Fan It Bluesklubb på Kleive.

Det var i reportasjen om at Nerli There arrangerer konsert 2. nyttårsdag at frontfigur Mats Nerli uttalte at det var «litt dødt her ute på Kleive». Det vekker reaksjoner hos en av dem som sammen med flere står på i bygda.

Godt tilbud

– Jeg ble litt trist og lei meg da jeg så oppslaget i avisa om at festen skulle tas tilbake. Vi har 10 til 12 arrangement i året, halvparten i byen og halvparten på Kleive, enten i Grendahuset eller klubbhuset vårt. Der kommer det ungdom fra 18 år til godt vokse over 60 år, forteller Aarseth.

– Jeg synes det er et godt tilbud til folk på Kleive og omegn, og det kommer folk fra byen hit. Samtidig må jeg skryte av Sigmund Skår og de flotte arrangementene på kultursenteret Saga. Alle støtter opp om arrangementene, og er behjelpelige fordi man vil at det skal skje noe her, utdjuper Aarseth.

Romjulsblues

2. juledag er det på ny Romjulsblues på Kleive Grendahus. I år er det «Little Andrew and his band» som står på scena. Den er erfarne musikeren var nominert til Spellemannspris i kategorien Blues & Rock`n`roll i 2010, og har med et solid band. Bluesklubben forventer rundt 150 personer, som er omtrent den samme oppslutninga som man har hatt tidligere.

Allerede søndag var det folk på plass for å rigge lokalet til fest i romjula, og klubblederen håper det blir vellykket i år også.

– Neste år feirer Fan It Bluesklubb 20 år, og vi har hatt romjulsblues hver jul siden 2000, med både nasjonale og internasjonale stjerner, sier Aarseth.

Kom feil ut

– Vi liker at Mats skal spille, men synes ikke han skal bagatellisere innsatsen til andre her på Kleive. Det skjer ting for folk på Kleive og rundt for den som har lyst, sier Aarseth.

– Det kom litt feil ut, jeg skjønner hvordan Lars har oppfattet saka, og det var ikke meningen. Selvfølgelig vet jeg hva bluesklubben driver med, jeg har støttet dem i årevis. Det kom ikke med i artikkelen. Oppslaget var ikke myntet på dem, men mer på andre distrikt rundt i fylket, sier Mats Nerli om tilbakemeldingene fra Aarseth.

Han håper det blir en liten renessanse på tradisjonsfestene, og at mangfoldet blir stort, slik det var før i tida. Nerli forteller om når han var yngre, da det stort sett var en fest eller konsert et sted hver dag i hele romjula. Nå er det meste trappet ned eller så er det ingenting.

– På Kleive skjer det en del kulturmessig, og der er bluesklubben en stor bidragsyter. Vi vil ikke konkurrere med romjulsbluesen, og har derfor lagt vårt arrangement på nyåret, for at det ikke skal bli så stor konkurranse. Jeg håper folk støtter opp om begge arrangementene, for det trengs om vi skal fortsette å ha slike i framtida, sier Nerli.