Rammet av oljenedturen

Midsund Bruk ble kraftig rammet av oljenedturen. Bedriften har nå 47 ansatte. Det er rundt halvparten av antallet Midsund Bruk hadde på topp under oljeboomen.

– Bruke kjernekompetanse

– Vi må prøve å finne nye marked som er inne i en annen fase enn olje og gass. Men samtidig marked der vi kan bruke vår kjernekompetanse innenfor prosjektledelse, stålbearbeiding og sveising, sier Jan Emblemsvåg.

– Ja, det er flere områder hvor de har bruk for slike ting. Vi må finne ting som passer til anlegget vi har. Og vi må begynne litt i det små og teste ut ting, uten å gå kjempetungt inn, sier Jan Emblemsvåg.

– Markedet løsner

Han forteller at markedet nå ser ut til å løsne.

– Kapasitet til mer

– Jeg vil helst ikke ha en tredje. Vi ser at det nå går oppover, men vi holder litt igjen for å være sikker, sier Jan Emblemsvåg.

Han legger til at Midsund Bruk har kapasitet til mer, selv om budsjettet for 2018 er i ferd med å bli oppfylt.

– Det er klart det er en kjempestyrke. Vi har en rekke interne prosjekt med NOV, der vi bygger for konsernets andre enheter. Etter bare én måned i jobben, virker det for meg som den interne samhandlinga i konsernet er veldig positiv. Det virker som alle jobber for å spille hverandre god, sier Jan Emblemsvåg.

Han framholder at det er veldig kjekt å komme til en jobb der en har alt fra salg til gjennomføring i huset.

– Å ha den komplette verdikjeden i bedriften er ekstra givende, sier Jan Emblemsvåg.

Brei bakgrunn

Den nye Midsund Bruk-sjefen er sivilingeniør fra daværende NTH i Trondheim, og har master- og doktorgrad fra Georgia Institute of Technology i USA innenfor produkt- og prosessdesign.

Han har bl.a. drevet konsulentvirksomhet, vært prosjektleder i Stokke-gruppa, produksjonsdirektør i Ulstein-gruppa, verftsdirektør ved Vard Søviknes i Haram, adm. direktør i Kongsberg Evotech i Ulsteinvik, ansvarlig for skipsdesign og systemintegrasjon globalt i Rolls-Royce Marine og innleid konsulent for Ekornes.

ADM.DIR: Jan Emblemsvåg er ny adm. direktør i Midsund Bruk. Foto: Staale Wattø / Sunnmørsposten