Det opplyser administrerende direktør Ingebjørg Klausen ved Midsund Bruk, som i dag har 55 ansatte. Bemanninga har blitt betydelig redusert etter oljenedturen.

Midsund Bruk er en høyt spesialisert produsent av separasjonsanlegg og trykktanker til oljeindustrien.

– Av de 55 ansatte har om lag halvparten vært permittert i en periode. I produksjonen forventer vi bortimot alle tilbake i jobb etter ferien, sier Ingebjørg Klausen.

Oppkjøpt av NOV

Hun forteller at Midsund Bruk har vært i en integreringsprosess som følge av oppkjøpet fra National Oilwell Varco (NOV). Det var som kjent Kjell Inge Røkke-kontrollerte Akastor som solgte Midsunds hjørnesteinsbedrift til amerikanskeide NOV. Med kranvirksomheten i Molde, har NOV dermed to betydelige industribedrifter i Romsdal.

– Positivt

– Etter sju måneders eierskap, begynner vi å se konturene av effekten av å være et NOV-selskap. Noe vi ser som positivt, både med tilgang til nye markeder og nye produkter, sier Ingebjørg Klausen.

I NOV, som er et verdensomspennende oljesørvisselskap med hovedkontor i Houston i USA, ligger Midsund Bruk i NOV Process & Flow Technologies. Det ligger igjen under segmentet Completion & Production Solutions. Det er ett av tre segmenter i oljesørvisgiganten. De to andre er Rig Systems og Wellbore Technologies.

Rune Fantoft, som tidligere var toppsjef i Fjords Processing da det var Røkke-eid, er med videre som øverste leder i den nye grupperinga.

– Vi ser det som positivt med tanke på å beholde kontinuitet i forhold til Midsund Bruk, sier Ingebjørg Klausen.

– Bygger igjen skrogseksjoner

– I første halvår har vi levert Johan Sverdrup-prosjektet med stor suksess, og hatt noen mindre ordrer. Men det har ikke vært nok til å holde alle ansatte i fullt arbeid. Etter ferier vil vi igjen ha full aktivitet i hallene som følge av at Midsund Bruk skal bygge skrogseksjoner til et verft i nærmiljøet, sier Klausen.

– Dette synes vi er spesielt artig med tanke på at dette var Midsund Bruk sitt formål ved etableringa i 1973. Utover det har vi noen mindre oppdrag som også vil pågå i samme periode, sier Ingebjørg Klausen.

– Krevende marked

– Generelt kan en si at det fortsatt er et krevende marked, men at det ser mer positivt ut nå med flere mindre og store tildelinger framover. Vi jobber hardt for å være konkurransedyktig, og vinne nye ordrer. Og vi har tro på at markedet vil ta seg opp igjen – om enn ikke på samme nivå som tidligere, sier Ingebjørg Klausen.

Midsund Bruk produserer avanserte separasjonsanlegg og trykktanker til oljeindustrien. Foto: Midsund Bruk