MOLDE: På det meste hadde National Oilwell Varco over 500 medarbeidere i Molde, medregnet innleide. Disse var fordelt på Grandfjæra i sentrum og anlegget på Hjelset, som nå er nedlagt.

Adm. direktør Frode Jensen i National Oilwell Varco Norway AS opplyser at selskapet nå har 102 ansatte ved kontoret i Molde.

– Skal dere ansette mange nye i Molde?

– Det ser ut til at vi vil få behov ut over det vi greier å gjennomføre med dagens bemanning.

– Hvilke aktiviteter har dere nå i Molde?

– Vi jobber med leveranse av nye kraner og oppgradering av eksisterende utstyr. Vi har i tillegg god aktivitet på ettermarked.

– Er det nye kraner eller ettermarked som står for størstedelen av aktiviteten?

– Fordelinga er noenlunde lik mellom ettermarked og nye leveranser.

– Hvordan har utviklinga vært for avdelinga i Molde etter den kraftige nedbemanninga dere foretok?

– Etter et kraftig fall i etterspørselen på våre produkt fra 2014, har vi sett en forsiktig positiv utvikling i løpet av 2017. Vi har hatt nok arbeid i det siste.

– Hvordan er markedssituasjonen for virksomheten i Molde?

– Vi opplever økende aktivitet på etterspørselssida. Dette – sammen med de investeringene vi har gjort i nyutvikling og reduksjon av kostnader – har gjort at vi har produkt og tjenester som er konkurransedyktige og etterspurt i markedet.

– Kan du si noe om utsiktene framover?

– Vi forventer en situasjon der vi minimum opprettholder nivået vi er på i dag, men mest sannsynlig en liten bedring i forhold til 2017.

Anlegget på Hjelset

Ved anlegget på Hjelset, hvor National Oilwell Varco foretok sammenstilling og testing av kraner, var det hektisk aktivitet på tampen av oljeboomen. Etter nedturen ble anlegget nedlagt.

– Foreligger det noen planer for anlegget på Hjelset?

– Anlegget benyttes i dag til lagring av eget utstyr og noe utstyr som lagres for kunder. Det er ikke tatt noen endelig konklusjon for videre planer. Deler av anlegget har vært leid ut i kortere perioder, sier Frode Jensen.

Kjøpte Midsund Bruk

National Oilwell Varco, som har hovedkontor i Houston og er et av verdens største oljesørvisselskap, kjøpte for en tid siden Midsund Bruk. Det var tidligere eid av Aker-systemet til Kjell Inge Røkke.

Midsund Bruk ligger ikke under National Oilwell Varco Norway. Det tilhører en annen del av NOV-konsernet, og ligger under segmentet CAPS (Completion And Production Solutions). Midsund Bruk ligger i forretningsenheten NOV Process and Flow Technology (NOV PFT), og rapporterer til hovedkontoret til NOV PFT i Norge, som ligger på Fornebu.

2300 i Norge

Frode Jensen opplyser at National Oilwell Varco Norway nå har ca. 1600 medarbeidere, Totalt har NOV-selskapene i Norge ca. 2300 ansatte.

Adm. direktør: Frode Jensen i National Oilwell Varco Norway. Foto: Reidar Kollstad Foto: Reidar Kollstad