MOLDE: Ingebjørg Klausen kommer fra en kombinert stilling som adm. direktør i Midsund Bruk AS i Midsund og direktør for mekaniske tjenester i eierselskapet Fjords Processing i Oslo, som igjen eies av National Oilwell Varco. Tidligere var Fjords Processing eid av Akastor, og dermed en del av Aker-systemet.

Ingebjørg Klausen kom til Midsund Bruk i 2013 fra stillingen som daglig leder i Vard-konsernets datterselskap Vard Accomodation. Før den tid var hun i sju år salgssjef i R&M Ship Interior, som hun om kort tid vender tilbake til.

R&M Ship Interior har nå om lag 40 egne ansatte. I tillegg kommer innleide.

Rammet av oljenedturen

– Jeg kjenner selskapet, markedet og kundene ganske godt, selv om det også i R&M har skjedd mye siden jeg sluttet i selskapet i 2011, sier Ingebjørg Klausen.

Hun går inn som toppsjef i et selskap som - i likhet med de aller fleste andre i samme bransje - ble hardt rammet av oljenedturen. Omsetningen ble mer enn halvert fra 228 millioner kr i 2014 til 109 millioner kr i 2016. Otdinært resultat sank fra minus 2,0 millioner kr i 2014 til minus 11,7 millioner kr i 2015 - og minus 3,9 millioner kr i 2016. Regnskapstallene for 2017 foreligger ennå ikke i Brønnøysundregistrene.

Mange muligheter

Det er en optimistisk Ingebjørg Klausen som om kort tid tar fatt på oppgaven som toppsjef i R&M.

– Med den aktiviteten som er i markedet nå, er det mange muligheter. Men selvsagt også mange utfordringer. Slik jeg ser det nå, er det veldig positive utsikter. Skipsindustrien har vært utrolig flink til å snu seg rundt og finne nye marked, rettet mot cruise og fiskeri. Det vil nok ennå gå ei stund før vi igjen ser voldsom aktivitet når det gjelder offshorefartøy, sier Ingebjørg Klausen.

Tysk eier

R&M Sjip Interior AS eies av det tyske konsernet Rheinhold & Mahla, med hovedkontor i Hamburg.

– Vi har et stort spennende internasjonalt konsern i ryggen. R&M er stor på verdensmarkedet, sier Ingebjørg Klausen.

Slutt på pendlertilværelse

For Ingebjørg Klausen, som er fra Julsundet og bosatt i Molde, betyr den nye jobben også slutt på sju års pendlertilværelse. Hun bodde en periode også i Oslo. Nå ser hun fram til å både bo og jobbe i Molde.

Ingebjørg Klausen er utdannet maskiningeniør fra Trondheim, med spesialisering innenfor VVS. Hun har jobbet innenfor skipsbyggingsindustrien helt og delvis siden hun var 15 år, både ved Fosen Mek Verksteder i Rissa og arbeid rettet mot ulike verft i Møre og Romsdal.

Bolsønes: R&M Ship Interior holder til i dette bygget på Bolsønes-området i Molde. Foto: Bjørn Brunvoll