Etter utklassingen av det polske topplaget Legia Warszawa, delte Molde-leiren tankene rundt en potensiell finale i Hellas 29. mai.

– Vi er med for å vinne. Vi må konkurrere og se hvor langt det bærer, sier keeper Oliver Petersen og smiler i et intervju med Viaplay.

Lagkaptein Magnus Wolff Eikrem har opplevd mye med Molde, men en europacupfinale ville vært noe helt eget. Det ville vært sensasjonelt. Samtidig representerer ikke noen av de gjenværende lagene i turneringen uoverkommelig motstand.

– Sjansen for det er vel veldig liten, men vi må jo drømme, vi òg. Vi vet at vi kan slå de fleste hjemme, så må vi bli litt bedre borte, mener Eikrem.

Det lengste et norsk lag har kommet i Europa, er Rosenborgs kvartfinale i Champions League i 1996/1997-sesongen. Det var i kontinentets beste klubbturnering. Lyn, Brann og Vålerenga har også spilt kvartfinale, da i cupvinnercupen i henholdsvis 1969, 1997 og 1999.

Conference League er Europas tredje beste, etter både Champions League og Europa League.

– Vi har ganske stor selvtillit i Europa-kamper. Vi vet at vi kan bite godt fra oss mot god motstand. Vi er selvsikre i disse settingene, sier Petersen, som storspilte i mål mot Legia.

8-delsfinalene for Moldes del trekkes fredag klokken 13.00. Der kan romsdalingene møte følgende lag:

Aston Villa (England), Club Brugge (Belgia), Fenerbahçe (Tyrkia), Fiorentina (Italia), Lille (Frankrike), Maccabi Tel-Aviv (Israel), PAOK (Hellas) eller Viktoria Plzeň (Tsjekkia).

Oppgjørene spilles 7. og 14. mars.

I samme seedingpulje som Molde befinner lag som kan bli motstandere i en eventuell kvartfinale seg.

Det er Ajax (Nederland), Dinamo Zagreb (Kroatia), Maccabi Haifa (Israel), Olympiakos (Hellas), Servette (Sveits), Sturm Graz (Østerrike) og Union SG (Belgia).

Mot Legia bidro Markus Kaasa med to målgivende pasninger og spill av høy klasse.

– Det er kjempeartig. Det var en utrolig kul opplevelse. Det er kamper som dette vi ønsker som fotballspillere. Vi får bare bygge videre på dette. Vi har knapt startet på oppkjøringen, minner midtbanespilleren om overfor Viaplay.