– Det er hodet som avgjør. Jeg må kunne trene fullt uten å ha noen som helst symptomer, forteller Knudtzon.

VG møter ham dagen etter at Molde ydmyket Viking, hvor den unge venstrebacken Mathias Fjørtoft Løvik imponerte på høyresiden i fraværet av Knudtzon og Martin Linnes.

Når Molde tar imot Bayer Leverkusen torsdag kveld er det 37 dager siden tapet i Champions League-playoffkampen mot Galatasaray. Knudtzon gikk i gresset etter en kollisjon med lagkamerat Markus Kaasa og den argentinske stjernen Mauro Icardi.

Kaasa ble byttet rett ut, mens Knudtzon svarte rett på alle spørsmål og sa han ville spille videre. Han forsøkte å fortsette, men satte seg rett ned i knestående og ble byttet ut ved neste stopp i spillet.

– Jeg husker smellen godt og at jeg ble stiftet. Det gjorde ganske vondt så da våkner man litt til. Deretter husker jeg ingenting. Det neste jeg husker at det står en drøss med tyrkere over meg i garderoben. Så ble jeg lempet over i ambulansen og kjørt av sted, sier Knudtzon.

I DET BLÅ: Erling Knudtzon vet fortsatt ikke når han er klar for spill igjen. Foto: Mats Arntzen

– Jeg spurte Kaasa det samme spørsmålet igjen og igjen: «Var det min skyld? Var det min skyld?». I starten ble han litt bekymret, men etter hvert ble det bare komisk, ler 34-åringen.

Han fikk ingen brudd i kraniet og hadde heller ingen blødninger i hodet. Svimmelheten er borte, men han plages fortsatt. Han er fortsatt merket etter å ha blitt stiftet i pannen.

– Jeg får fortsatt litt trykk i hodet når jeg anstrenger meg litt for mye, sier han.

Søndag var Molde tilbake i storslag:

Knudtzon er ikke aktuell for kampene torsdagens Europa League-møte eller eliteseriemøtet med Bodø/Glimt søndag. Når Molde spiller sin neste tellende kamp borte mot Brann etter landslagspausen, har det gått 51 dager siden smellen.

Han ønsker ikke å sette noen dato, men innrømmer at han blir utålmodig. I desember skal Molde spille cupfinale mot Bodø/Glimt.

– Det har jeg et klart mål om å rekke. Forhåpentligvis blir jeg klar i god tid før det. Jeg fikk ikke noe mindre motivasjon av seieren mot Kjelsås, sier Knudtzon.