MFK-talentet, som fyller 18 år om bare noen dager, er gjest i denne ukas episode av podkasten RB-sporten. Nylig signerte han ny kontrakt med Molde, som binder ham til klubben ut 2025.

17-åringen debuterte i både Eliteserien og Europa League sist sesong.

– Det var veldig gøy, kanskje spesielt bortekampen mot Bayer Leverkusen. Da jeg satt på benken i første omgang, lurte jeg på hvordan jeg skulle få sove den natta. Det var mye lyd. Jeg fikk noen minutter og noen involveringer, så det var gøy, sier moldenseren i podkasten.

A-lagsdebuten kom helt tilbake i 2021. Han var bare 15 år gammel da han ble byttet inn i en cupkamp mot Spjelkavik.

TALENT: Gustav Kjølstad Nyheim er på treningsleir i Portugal med MFK. Foto: Martin Brøste

Stortalenter fra Rival

Nyheim vokste opp på Kviltorp og i barndommen spilte han på Rival. Det ble tidlig klart at han hadde et stort talent. Nyheim trekker spesielt fram Kenneth Silset som en viktig-trener i Rival-tida.

I klubben spilte han også mange kamper med Signe Gaupset, som er blant landets aller største talenter på jentesida. Brann-spilleren har herjet i flere kamper og var nylig med på å sende klubben til en historiske kvartfinale i Champions League.

– Jeg spilte mange kamper og turneringer med Signe. Jeg har alltid skjønt at hun kom til å bli god. Det er ikke et sjokk at hun skal spille kvartfinale i Champions League nå, sier Nyheim.

HEIA RIVAL: Signe Gaupset og Gustav Kjølstad Nyheim etter en innefotballturnering med Rival i 2018. Nå spiller de i hver sin toppklubb i Norge. Foto: HUGO TINGVOLL

Trente med Everton

Det store talentet han viste i barndommen gjorde at han ble invitert til å bli med og spille turneringer for et par privatlag.

– Jeg har blant annet spilt mot Liverpool, Manchester United, Sporting Lisboa og Bayern München, sier Nyheim.

Det var også på en slik ungdomsturnering at han ble oppdaget av Premier League-klubben Everton.

– Det gir muligheter når man er ute og spiller. Jeg husker at jeg spilte turnering med Tiger-laget (privatlag fra Trøndelag) i København. Vi møtte FCK i finalen og vant den. Da spilte jeg faktisk midtstopper. Vi hadde litt stopperkrise på laget, så da endte jeg opp der nede. Det er mange speidere og agenter som er der for å se på, sier Nyheim.

– Etter finalen så jeg at pappa sto og snakket med en tilfeldig fyr. Jeg lurte på hva i all verden dette var for noe. Mamma sa at vi måtte snakke sammen, og da fortalte de at Everton var interesserte. Da ble det prøvespill der litt seinere.

Molde-gutten trente med Everton-akademiet i ei uke, men det var ikke aktuelt med en overgang til den engelske klubben.

PODKAST: Gustav Kjølstad Nyheim gjestet podkasten RB-sporten i Portugal. Foto: Trond Hustad

Scoret mot Manchester United

I stedet ble han med MFK som hospitant på en internasjonal G13-turnering på Aker stadion. Blant motstanderne var Manchester United.

– Det var litt av en turnering. Molde mot Manchester United på Aker stadion skjer ikke så ofte. Jeg fyrte av fra 30 meter og scoret. Jeg lever godt på den, gliser unggutten.

PERLE: Gustav Kjølstad Nyheim feirer sin scoring mot Manchester United i 2019. Foto: Kjell Langmyren

Han meldte etter hvert overgang til MFK. Der har han gått gradene i klubben helt opp til A-laget.

Samtidig har han spilt en rekke kamper for aldersbestemte landslag.

– Jeg har vært med fra starten. I det siste har jeg faktisk vært litt kaptein også. Det er god læring der man får matche seg skikkelig, sier Nyheim.

Vil vise seg fram

I vinter har han fått spilletid i alle treningskampene i forkant av kommende ukas Europa Conference League-playoff mot Legia Warszawa. Nyheim kom også på scoringslista i 3–1-seieren mot Kristiansund for to uker siden.

Han håper på flere sjanser også i de tellende kampene. Han har følgende ambisjoner:

– Det er å føle at jeg tar ansvar, ta mer fatt i kula, samt vise meg mer fram slik at jeg kan være nærmere å spille, sier han.

Nyheim kom inn fra benken da Molde tapte torsdagens treningskamp mot FC København. MFK-troppen reiste hjem fra treningsleiren i Portugal fredag.

Den første kampen i dobbeltoppgjøret mot Legia Warszawa spilles på Aker stadion torsdag klokka 18.45.

Podkastepisoden er spilt inn på Algarve-kysten med Trond Hustad og Martin Brøste. Du kan høre podkasten på rbnett.no, Spotify eller der du vanligvis lytter til podkast.