– Jeg tror ikke han fikk med seg at det var selvmål, så han har ikke kommentert det. Han er fin på det og sender ikke noen stikk på sånne ting, sier Haugen til VG på spørsmål om svigerfar Rekdal har kommentert selvmålet til Molde-spilleren.

Siddisen er sammen med datteren til Rekdal, Sofie, og paret venter et barn i nærmeste fremtid.

– Du tror ikke det blir noen stikk på det selvmålet senere?

– Jo, det kan godt være det kommer noen stikk etter hvert, men ikke nå når det er så tett på, oppsummerer Haugen.

29-åringen var maks uheldig da han satte ballen i eget mål på stillingen 1–0 til Molde.

– Det er jo uflaks. Han var meget god i første omgang, den beste på banen. Vi er jo glad for det, og så vi jobbe videre med våre ting og ha fokus der, sier RBK-trener Rekdal.

Flere mål ble det ikke på Aker Stadion, og dermed måtte både hjemmelaget og gjestene nøye seg med ett poeng.

Strålende sol, så godt som stinn brakke og erkerivalen på motsatt banehalvdel. Alt lå til rette da Rosenborg gjestet fjorårets suverene seriemester Molde i Rosenes by.

Storkampen i Romsdal ble en tett og jevn affære, der de gule kortene og taklingene haglet mot slutten:

– Vi gjennomfører en bra første omgang, og så er kanskje Rosenborg bedre i andre omgang. Det er vanskelig å sette fingeren på. Vi blir litt utålmodige og Rosenborg gir oss bra kamp i andre omgang. Molde-sjef Erling Moe til VG.

Rosenborg-sjef Kjetil Rekdal er enig i at lagene var best i hver sin omgang.

– Vi er fornøyd med et poeng, spesielt etter at vi fikk kjørt oss i første omgang. Den siste timen er vi på høyde, og hadde vi vært litt kaldere og roligere kunne vi fått med oss tre poeng, sier Rekdal til VG.

Det blåkledde hjemmelaget åpnet best på kunstgresset, og selv om både Veton Berisha og Ola Brynhildsen bommet på hver sin sjanse i åpningsminuttene, tok Molde første stikk i storkampen.

I kampens 18. spilleminutt fant kulen veien til nettmaskene første gang. Fra dypt i banen på et frispark slo Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem et glimrende innlegg som gikk via pannebrasken til midtstopper Benjamin Tiedemann og i mål.

Bare seks minutter senere var vertene små marginer unna å doble ledelsen da Kristian Eriksen kom til skuddmulighet fra spiss vinkel, men valgte å i stedet forsøke å finne en lagkamerat han aldri fant mer sentralt i motstanderens sekstenmeter.

Med et drøyt kvarter igjen til pause slo RBKs nyervervelse Jayden Nelson en knallhard corner som gikk via en uheldig Kristoffer Haugen og i mål.

I pausen stilte nettopp Haugen opp i et intervju med rettighetshaver TV 2 og forklarte hva som skjedde:

– Ballen kommer rett over hodet på han foran meg og jeg er opptatt med markering – så treffer den meg mens jeg er litt uforberedt. Det er ikke så mye jeg får gjort.

Etter hvilen ble det en mer sjansefattig omgang i Molde, og selv om tenningsnivået var høyt og de fremmøtte ble vitne til et par ampre situasjoner mellom spillerne, så endte det med poengdeling.

Det ble Rosenborgs første poeng i Molde by siden 2017 da trønderne vant 2–1 samme år som de ble seriemester.

Dermed må Molde fortsatt vente på årets første seier, og førstkommende søndags bortekamp mot Lillestrøm blir neste test for fjorårets seriemestere. Samme dag er Rosenborg storfavoritter når de tar imot Sandefjord på Lerkendal.