Etter den kontroversielle overgangen fra Lillestrøm til erkerival Vålerenga ble det en fryktelig debut for hovedstadsklubbens nye trener.

Molde forverret hovedstadslagets grusomme statistikk på hjemmebane og slo VIF hele 4–0. Vålerenga har kun én hjemmeseier på syv kamper så langt i 2023.

– Vi har nok å jobbe med fremover, det har vi, sier Bakke til TV 2.

– Kunne du fått enn verre start som VIF-trener?

– 0–5, 0–6 eller 0–7 hadde vært verre. Det er tre poeng det blir spilt om i dag, og vi slipper inn for enkle mål. Vi har mye av banespillet før pause. Samtidig flytter vi opp mye folk og lever farlig på overgangene til Molde, hvor de er sylskarpe. Hadde det stått 0–1 til pause, hadde vi hatt bedre muligheter, sier den nye VIF-treneren til VG.

– Jeg er skuffet over at vi ikke produserer mer selv og kanskje scorer et mål eller to. Vi skulle selvsagt ønske det var litt jevnere, fortsetter Bakke.

Molde-trener Erling Moe roser Vålerengas nye trener, og er klar på at den tidligere VIF-assistenten er rett mann for jobben.

– Gi mannen litt tid. Han er en god kar og en god fotballtrener, så det blir helt sikkert bra for Vålerenga, sier Moe til VG i dette intervjuet:

Kun 55 sekunder tok det før VIF røk på sitt første baklengsmål under 53-åringens ledelse:

• Eric Kitolano bredsidet inn sin første Molde-scoring i Eliteserien fra kloss hold.

– Det var deilig. Vi hadde lyst til å gå ut med energi og drepe entusiasmen de hadde med ny trener, så det var veldig deilig, sier Kitolano til VG.

• I kampens 40. minutt snek venstreback Kristoffer Haugen seg bak VIF-forsvaret, mottok en strøken pasning fra midtstopper Eirik Haugan og satte 2–0.

• Fire minutter senere fikk Kristian Eriksen æren av å avslutte et praktfullt Molde-angrep og gi gjestene 3–0 til pause.

Se målene øverst i saken.

Og et formsterkt Molde-lag fortsatte å herje etter hvilen:

Petter Strand klønet det til i eget felt da han sparket ballen opp i egen hånd. Dommer Daniel Higraff pekte på straffemerket, og Emil Breivik kunne enkelt øke til 4–0.

Seieren gjør at romsdalingene klatrer til tredjeplass i Eliteserien.

Molde kunne også glede seg over at langtidsskadde Eirik Ulland Andersen (30) er tilbake etter 14 månder ute. Han kom inn tre minutter før slutt, så spillesugen ut, rakk å vise frem sin dødballfot ved å ta noen cornere og avsluttet kampen med et ikke helt ueffent frisparkforsøk fra litt for langt hold.

SCORING-GLIS: Eric Kitolano sendte Molde i ledelsen med sitt første Eliteserie-mål for romsdalingene. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Vålerenga er kun ett poeng over nedrykksstreken, og kan havne under den om Sandefjord slår LSK søndag.

Hjemmefansen fikk likevel med seg et lite lyspunkt fra oppgjøret: tidlig i andre omgang fikk Christian Borchgrevink sine første minutter for de blå siden desember 2021.

Høyrebacken har slitt med en kneskade i lang tid.

TILBAKE: Christian Borchgrevink, til høyre, fikk sine første minutter for Vålerenga siden desember 2021. Foto: Astrid Pedersen / NTB