– Den satt langt inne, men vi var tålmodige. Vi hadde troen hele veien, det var sterkt av oss å få den inn til slutt, sier Brynhildsen til Romsdals Budstikke.

For Molde måtte vente lenge, men med 16 minutter igjen på klokken stanget Kristian Eriksen ballen i tverrliggeren, via HJKs keeper og inn i nettet. Rett før overtiden satte Ola Brynhildsen så inn 2–0. Dermed lever Moldes drøm om spill i Champions League.

– De måtte virkelig slite for det. HJK var en tøff motstander. Det tok en hel kamp og 75 minutter før de skulle score. Det er fortjent til slutt, men det kostet nok mer enn de trodde det skulle gjøre, sier VGs ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Det gjenstår to runder før Molde eventuelt vil være klar for Champions League. Først må de videre fra den tredje kvalikrunden. Der venter Klaksvik fra Færøyene. De har Molde-heltene Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad som trenerteam, samt flere tidligere Molde-spillere på laget.

Molde kan allerede glede seg over at de nå er garantert spill i Conference League.

Se høydepunkter fra det første oppgjøret her.

I Finland slet Molde med å komme seg til store sjanser mot et lavtliggende HJK. Finnene viste også frem et dødelig kontringsspill da Tope Keskinen satte inn 1–0, kampens eneste scoring, etter å ha ydmyket Benjamin Tiedemann Hansen i en løpsduell.

Dansken var henvist til benken denne gangen.

• Se Rosenborg – Crusaders på VG+ Sport torsdag fra kl. 19.

Molde fikk nok av sjanser i førsteomgang, men slet med uttellingen. Det var Eirik Haugan som hadde den aller største. Midtstopperen fikk nemlig gå opp upresset på en corner, men headet over mål fra 6–7 meter. Missen var av det eventyrlige slaget.

Samme mann var i sentrum av begivenhetene på HJKs største sjanse. Som i det første oppgjøret ble Tope Keskinen sendt på løp i bakrom. Haugan satset alt på en takling, men bommet. Dermed kom Keskinen alene med keeper, men Jacob Karlstrøm reddet ungguttens avslutning.

I annenomgang svarte Erling Moe med å kaste inn Eric Kitolano og Kristian Eriksen fra benken. Det skulle gi uttelling. Med 16 minutter igjen av ordinær spilletid stanget Eriksen et innlegg fra Kristoffer Haugen i tverrliggeren. Ballen spratt inn i HJK-keeper Jesse Öst og videre inn i mål.

Så fikk Ola Brynhildsen tre enorme sjanser, men samtlige gikk enten over eller utenfor mål. Fortvilelsen skulle imidlertid ikke sitte i lenge, for spissen skulle få en fjerde sjanse og da satt scoringen.

Nevnte Öst reddet et skudd fra Veton Berisha, men returen spratt til Brynhildsen som trillet ballen inn i åpent mål. Flere mål ble det ikke, dermed er Molde videre til den tredje kvalifiseringsrunden.

• Se Bohemians – Bodø/Glimt på VG+ Sport torsdag fra kl. 19.

Nå kan du se ekstraomganger i oppgjøret med norsk trenerduell, Häcken (Per-Mathias Høgmo) – KÍ Klaksvík (Magne Hoseth):