Mandag kom bekreftelsen på at Isak Helstad Amundsen går fra seriemester Bodø/Glimt til cupmester Molde. Midtstopperen har skrevet under på en fireårskontrakt.

Et par dager seinere var han gjest i podkasten RB-sporten. Der åpnet Amundsen opp om sitt valg. Han har vært i Moldes søkelys over en lengre periode. For et drøyt halvår siden var partene nær enighet om en avtale.

– I fjor sommer var det lenge snakk om Molde. Jeg var egentlig veldig innstilt på det selv også. Det virket som at det skulle gå veien, men så ble foten satt ned av Glimt. Da var det bare å bite i det sure eplet og ta opp hansken igjen i Glimt. Jeg hørte litt om interesse igjen i januar. Det ble ikke noe mer av det, men så fikk jeg en telefon da vi kom hjem fra Amsterdam nylig. Da var det nær enighet med Molde. Det kom litt brått på, men det er helt klart noe jeg har ønsket lenge, slår Amundsen fast.

Du kan høre podkasten med Isak Helstad Amundsen her:

Han legger ikke skjul på at det var et enkelt valg å gå til en gullrival etter flere sesonger i Bodø/Glimt. 24-åringen fra Brønnøysund har slitt med spilletid hos de gulkledde, selv om han riktignok spilte fra start i cupfinalen mot MFK i desember.

– Dette var en mulighet jeg ville gripe. Jeg har vært lenge i Glimt, og kanskje ikke fått det helt slik jeg ønsker. Jeg har sett mye på Molde, og føler det passer meg bra. Det er gode ballspillere her. Det er en ordentlig klubb og totalpakken virker veldig bra. Det var det som fristet. Jeg føler det er på tide med noe nytt, sier Amundsen.

BLÅTT: Isak Helstad Amundsen trives i blått. Barndomsklubben Brønnøysund IL har også blå og hvite drakter. Foto: Molde FK

Debut som 14-åring

Han startet fotballkarrieren i Brønnøysund IL. Allerede som 14-åring fikk han A-lagsdebuten i 4. divisjon.

– Jeg var vel yngste debutant for BIL. Jeg spilte på A-laget fram til jeg var ferdig på videregående skole (sommeren 2018). Så flyttet jeg til Bodø og begynte på B-laget til Glimt. Da var jeg midtbanespiller. Jeg ble omskolert til midtstopper før 2019-sesongen. Jeg trente mer og mer med A-laget og fikk kontrakt der i starten av 2020, sier Amundsen.

– Hvorfor ble du midtstopper?

– Jeg har vel størrelsen til det. I tillegg så de kvaliteter som kunne passe, samtidig som Glimt har likt spillende midtstoppere som kan bruke ballen. Det kan hende det var riktig avgjørelse, sier han.

SISTE KAMP: Isak Helstad Amundsen i oppvarming før innhoppet i Europa Conference League-kampen mot Ajax på Aspmyra stadion. Det ble hans siste kamp for Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Det blir dog neppe noe comeback på midtbanen med det første. Nordlendingen har imidlertid notert seg for noen kamper som spiss i løpet av de siste årene – seinest i en cupkamp i fjor sommer. Da scoret han også ett mål.

– Jeg har vikariert litt som spiss for Bodø/Glimt. Jeg har to cupkamper som spiss, og har blitt byttet inn på topp på tampen av noen kamper, sier Molde-spilleren.

Idrettsfamilie

Søsteren Emma Anine er også midtstopper. Hun spiller til daglig for toppserielaget Lyn. Nå skal søsknene også bære samme draktnummer på ryggen, etter at storebror Isak valgte nummer 26 i MFK.

Fetteren Harald Østberg Amundsen er verdenscupleder i langrenn. For noen uker siden vant han Tour de Ski sammenlagt.

– Vi har daglig kontakt, og oppdaterer hverandre på trening og andre ting. Det er veldig ulikt opplegg. Samtidig er det artig å høre hva han bruker dagene til. Vi har holdt på sånn i flere år, og snakket om trening og hverdagen generelt, sier Amundsen.

GODE GENER: Harald Østberg Amundsen ble sammenlagtvinner av Tour de Ski for to måneder siden. Foto: Terje Pedersen / NTB

Spilte mot Club Brugge

Han er ikke registrert i Moldes europacuptropp, og kan dermed ikke spille kampene mot Club Brugge. Amundsen møtte det belgiske laget da Bodø/Glimt var i samme gruppe som Club Brugge i fjor høst.

Belgierne vant begge oppgjør. Amundsen kom inn fra benken i begge kampene.

– Det var to jevne kamper. Som i mange andre kamper i Europa, møter man gode spillere. Man blir fortere straffet enn i hjemlig liga. Over to kamper er det en motstander det er gode muligheter mot, definitivt, mener Amundsen.

Han kan imidlertid få spilletid når Molde tar imot Rosenborg til treningskamp på Aker stadion lørdag, men trener Erling Moe sier at kampen trolig kommer for tidlig for Amundsen.

– Jeg vil helst la ham trene og komme litt mer inn i det før jeg bruker ham i kamp, sier Erling Moe.

Du kan se oppgjøret direkte på Rbnett. Avspark er klokka 16.30. Rett etter kampen får du også direktesendte intervjuer.

FINALETAP: Isak Helstad Amundsen og Glimt-kaptein Patrick Berg deppet etter Fredrik Gulbrandsens matchvinnerscoring i cupfinalen i desember. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Lager musikk

I podkasten avslører nordlendingen også sin foreløpig ganske ukjente artistkarriere. Musikken lages i samarbeid med en Bodø/Glimt-kompis. Artistnavnet er «Fred Shady».

Blant låtene som er laget er slagere som «Helikopeter», «Mannen fra Brønnøysund» og «Vibrating Cow».

– Folk flest bør kanskje ikke høre på det. Det er laget på tull, først og fremst.

– Hva slags musikk er det?

– Det er litt vanskelig å definere, for vi har ikke helt funnet vår vei ennå. Det er egentlig litt av hvert. Det er kanskje litt sur vokal her og der, litt rap og litt forskjellig.

I podkasten kan du høre litt av låtene «Fred Shady» har laget.

Fotballkommentator Calle Indbjør og Martin Brøste deltar også i podkastepisoden. Den kan du høre lenger opp i saka, på Spotify eller der du vanligvis lytter til podkast.