Molde - JDA Dijon 40–23 (75–52 sammenlagt)

Molde seilte enkelt videre i European League-kvalifiseringen etter en andreomgang det virkelig luktet svidd av i Molde Arena lørdag. Det var nemlig jevnspilt i de første 30 minuttene. Men etter pause kollapset franske Dijon fullstendig.

Se kampen i opptak lenger ned i saka.

Det var spenning da det sto 17–17 på måltavla. Men den neste perioden endte 23–6!

– Det ble 17 mål bakover i første omgang, så i pausen ble vi enige om å endre det. Det gjorde jentene meget bra. Det er ikke mye å si på den andre omgangen. Spesielt bakover var det fantastisk å se. De scoret vel fire mål på 21 minutter i andre omgang. Du kan ikke gjøre det så mye bedre enn det, oppsummerer Moldes assistenttrener Joachim Østergaard.

Molde hadde en seksmålsseier å gå på fra første oppgjør, og til slutt ble det hele 75–52 sammenlagt.

Hele tolv ulike spillere scoret for Molde i lørdagens oppgjør.

– FANTASTISK: Molde-trenerne Joachim Østergaard og Tor Odvar Moen hadde god grunn til å være fornøyd etter kampen. Foto: Kjell Langmyren

Stengte buret

Best av alle i den andre omgangen var utvilsomt Molde-målvakt Mathilde Rømer. Den danske 20-åringen var i det umulige hjørnet, og vartet opp med den ene klasseredningen etter den andre.

På den offisielle statistikken er hun oppført med en redningsprosent på godt over 70 på de siste 30 minuttene. I tillegg leverte hun flere presise kontringspasninger.

– Det var veldig digg. Forsvaret sto veldig bra i andre omgang. Det gjør det mye enklere å være målvakt. Jeg føler at det blir lettere å gjøre de redningene jeg skal. Så er det bare god energi i laget, og vi vinner stort, sier Mathilde Rømer med et bredt smil.

De siste 30 minuttene er nok det beste hun har levert etter overgangen fra dansk håndball for et år siden.

– Det er superdeilig å få spille såpass mye som jeg har gjort. Det er kjekt å spille disse kampene i Europa. Det var det samme i fjor, sier Rømer.

Trener Østergaard lot seg imponere av Rømers gode spill.

– Det er helt fantastisk. Det er klasse! Forsvaret sto godt, og når det først glapp så hadde vi en målvakt som reddet oss. Hun reddet også straffekast, sier han.

HIGH FIVE: Mie Stensrud gratulerer Mathilde Rømer med seieren etter kampen. Foto: Kjell Langmyren

God keeperduo

Tidligere i uka var det keeperkollega Ine Karlsen Stangvik som fikk ros for sine gode prestasjoner. Hun ble kåret til banens beste da Molde slo Larvik med ett mål.

Stangvik hadde da en redningsprosent på 42. Rømer endte til slutt på 48 etter å ha spilt samtlige 60 minutter i lørdagens kamp.

– Jeg syns vi supplerer hverandre godt. Når jeg spiller, er hun god til å hjelpe meg. Og det er det samme omvendt. Vi håper at vi kan få et høyt bunnivå, så vi kan være med og gjøre det lettere for laget, sier Rømer.

Nesten 1000

Over 800 tilskuere hadde tatt turen til Molde Arena for å heie hjemmelaget fram til seier i European League. Flere trommer gjorde også at det var god stemning i hallen.

– Det ga oss mye god energi. Også i Dijon var det god atmosfære. Det hjelper oss med å holde oss skjerpet. Det er deilig å gi noe tilbake til publikum også, sier Rømer.

Seieren gjør at Molde er klar for den avgjørende kvalifiseringsrunden i European League. Der venter nok et fransk lag. Nantes skal dog være mange hakk bedre enn Dijon, og det franske laget er klare favoritter til å ta seg til gruppespill.

Kampene i den avgjørende kvalik-runden spilles 12. og 19. november. Molde starter med bortekamp