- Det har nesten ikke gått opp for meg at jeg har vunnet og mitt navn figurerer øverst på resultatlista. Jeg er utrolig fornøyd med meg selv nå, sa Eirik et par timer etter at han hadde blitt utropt som vinner av guttenes 17-årsklasse. Kjøl Tornes som er en god langrennsløper, la grunnlaget for triumfen med bra skyting. Eide-gutten forsto at det kunne bli seier da han gikk ut fra siste skyting.

- Jeg fikk beskjed om at jeg lå på annenplass og at det bare var 14 sekunder frem til han som ledet. Det var egentlig bare å gå det jeg klarte. Etter hvert fikk jeg meldinger fra NTG-lederne om at jeg nærmet meg og etter hvert lå foran han som til slutt ble nummer to, sa Kjøl Tornes til Romsdal Budstikke. Blid og målbevisst skiskytter som hadde sin hittil største dag som idrettsutøver da han ble utropt som viner og kunne klatre til topps på seierspallen.

Slet med formen

Eirik Kjøl Tornes forteller til Budstikka at han har slitt med formen etter at han ble nummer to på fellesstarten i junior-NM for en måned siden. 16-åringen tror det kan ha sammenheng med at det har vært mye å gjøre på skolen. Dermed har overskuddet som må ligge i bunn for å prestere manglet. De siste dagene har Eirik følt seg piggere. Det kan tyde på at han har truffet med opplegget inn mot det som er den siste norgescuphelga før junior-NM i Trondheim.

- Jeg er i ferd med å nå alle målene jeg satte meg foran denne sesongen. Det primære var å få en topp fem-plassering eller to. Jeg hadde også forhåpninger om at det skulle være mulig å sanke så mange norgescuppoeng at jeg var inne blant de ti beste da det ble gjort opp status på tampen av sesongen. Jeg føler at det er innen rekkevidde nå. Mest fornøyd er jeg med at jeg har fått en norgescupseier og to andre pallplasseringer, sa den lykkelige vinneren.

Han håper naturligvis det blir mer å juble for før sesongen er omme. Det er både junior-NM og norgescupavslutning igjen når denne helga er unnagjort. Eirik skal etter et par restitusjonsdager på Lillehammer starte oppkjøringen til juniornorgesmesterskapet. Den lokale NTG-eleven innrømmer at han fortsatt varierer en god del i prestasjonene på standplass. De gangene han får til skytingen blir det som oftest en god plassering ut av det på friskusen.