Seieren til klubben fra Ekeberg gjør nemlig at de har skaffet seg et forsprang på åtte poeng til Kongsvinger. Det gjør at kun seier er godt nok for Kongsvinger mot Sandnes Ulf dersom de fortsatt skal ha sjansen til å ta igjen KFUM Oslo.

Kristiansund går opp på tredjeplass etter at de slo Ranheim 2–0. Ettersom det bare gjenstår to kamper for dem, kan ikke de lenger ta igjen KFUM Oslo. Fredrikstad har allerede sikret opprykket for lengst.

Johannes Hummelvoll Nuñez er KFUMs toppscorer, mens Obilor Okeke er klubbens fremste playmaker. Ikke overraskende var de som sørget for 1–0 mot Sogndal.

Okeke dro seg innover i banen, før han spilte frem Nuñez. Han satte inn sin niende scoring i Obos-ligaen med en iskald avslutning. Okeke noterte seg i samme slengen for sin målgivende nummer åtte.

Da hadde det gått 19 minutter. Kvarteret senere satt 2–0 ved Simen Hestnes.

Denne gangen var det Nuñez som fant Hestnes på løp i boksen. Han banket inn tomålsledelsen. Rett før slutt feide Teodor Berg Haltvik bort all tvil med 3–0 og kampens siste scoring.

Kristiansund tok også en kjapp ledelse mot Ranheim ved Benjamin Stokke. Oskar Sivertsen økte til 2–0. Det ble sluttresultatet.

I dagens siste kamp møtte Jerv, med midlertidig trener Lars Bohinen bak roret, tabelljumbo Skeid. Bassekou Diabaté sto for kampens eneste scoring og ga dermed Bohinen en drømmestart på sitt opphold på Sørlandet.

Jerv ligger for øyeblikket på kvalikplassen, med fire poeng ned til Hødd på direkte nedrykk. Hødd møter Raufoss borte på søndag.