Med elleve kamper og 33 poeng igjen å spille for, skiller det nå tre poeng mellom Liverpool og Manchester City. Det etter at førstnevnte tok sin 12. strake seier hjemme mot West Ham.

– Jeg er absolutt fornøyd med resultatet. Jeg vet at vi kan være mye bedre, men vi tok denne i land mot en sterk motstander. Det er ingen tilfeldighet at de ligger så høyt oppe på tabellen og presser på ute i Europa, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

For selv om bortelaget var nære ved å overliste Alisson Becker, var det Lukasz Fabianski som faktisk ble overlistet.

VIKTIG SEIER: Jürgen Klopp kunne slippe jubelen løs etter kampen. Foto: Peter Byrne / Pa Photos

Etter en rekke store sjanser tidlig i den første omgangen, fikk Liverpool i det 27. minutt hull på West Ham. Trent Alexander-Arnold gikk på skudd fra hjørnet av 16-meteren. Inne i vepsebolet foran keeper kom Sadio Mané stormende. Senegaleseren fikk kjempet en fot på ballen og satte den i nettet.

– Jeg så mange topp individuelle prestasjoner, Sadio Mané var en av dem. Han er veldig vanskelig å forsvare seg mot, sa Klopp.

Liverpool jublet, men dommerne trengte å ta en fot i bakken. Var Mané i offside da han stormet inn foran keeper? Nei, viste VAR, men det hele var hårfint. Millimeterne var på deres side.

– Både jeg og Andy (Robertson) prøvde å komme oss fremover i banen når vi hadde sjansen, men målet vårt var å holde nullen, sa Alexander-Arnold som vartet opp med sesongens 16. assist.

STOR SJANSE: Pablo Fornals lobbet ballen over Alisson, men Trent Alexander-Arnold kom inn som en reddende engel for Liverpool. Foto: Jon Super / AP

West Ham som i 26 minutter hadde kjempet med nebb og klør for å stå imot en kanonade av Liverpool-sjanser, la seg ikke ned etter Manés scoring.

Fem minutter før pause ble Pablo Fornals spilt gjennom og alene med keeper hadde han en gyllen mulighet til å utligne. Men med en chip og ikke kraft, gikk det ikke. Ballen seilet over Alisson, men Alexander-Arnold kom stormende og reddet på strek.

Og da heller ikke Manuel Lanzini fikk satt ballen i nettet, men heller blåste den himmelhøyt over mål, fra seks-syv meters hold og med Alisson ute av spill, ble det tre nye poeng for titteljagende Liverpool.

– Det var en veldig hard kamp. West Ham spilte veldig bra. Vi var bra til tider og svake til tider, men vi forsvarte oss godt, oppsummerte Andy Robertson til Sky Sports.

BOM: Manuel Lanzini skjøt over fra kort hold like før slutt. Foto: PETER POWELL / EPA

De to duellantene på toppen av tabellen møtes til det som kan bli et svært viktig oppgjør 10. april på Citys hjemmebane Ethiad.

Før den tid skal serieleder City ut i byderby mot Manchester United på søndag.

– Selvfølgelig er vi interessert i den, men vi har ingen innflytelse på den. Vi må vinne kampene vi spiller, var Klopps kommentar til søndagens kamp.

Med lørdagens seier satte Virgil van Dijk en ny rekord, ifølge Opta. Nederlenderen er nå den spilleren som har flest hjemmekamper uten tap for et lag i Premier League. Midtstopperen har spilt 60 ligakamper på Anfield siden overgangen til Liverpool, som har endt med 52 seirer og åtte uavgjort. Den tidligere Manchester United-spilleren Lee Sharpe hadde den tidligere rekorden med 59 kamper.