For når Sverre Olsbu Røiseland begynner å pendle til Ruhpolding og Tyskland i sin nye jobb kommer kona til å være med nå og da.

– Vi har ikke bestemt oss for at jeg skal være med på noen økter, men hvis det passer inn i mitt program så vil det ikke være noe i veien for det - selv om jeg jo er blitt en sånn gammel og sær idrettsutøver, humrer Marte Olsbu Røiseland.

Sverre Olsbu Røiseland har ingenting i mot om kona vil trene med hans tyske landslag.

– Hvis hun har lyst så får hun lov til å trene med oss. Hun skal være hjertelig velkommen, sier ektemannen samtidig som han understreker at Marte «selvsagt skal være sammen med det norske landslaget på det hun kan».

– Så har jo hun noen utfordringer med sin hofteskade som gjør at hun ikke kan være med på alt. Da kan hun kanskje reise til en annen plass for å få ny motivasjon. Men Marte må gjøre det som er best for seg enten det nå betyr Ruhpolding, å trene hjemme på Lillehammer eller på hytta i Sirdal. Hun har uansett kontroll på det hun skal og må gjøre, sier Sverre Olsbu Røiseland til VG.

Marte Olsbu Røiseland er selvsagt kjent med den åpne invitasjonen.

– Å ta noen økter med tyskerne hadde bare vært hyggelig. De tyske jentene er trivelig, sier hun.

I møtene med skiskytterforbundet før hun endelig bestemte seg for å fortsette skiskytterkarrieren, har 31-åringen ikke lagt skjul på at hun ønsker å tilbringe tid med ektemannen når anledningen byr seg.

Håper på hjelp

– Når jeg er i Ruhpolding så er hovedmålet å være sammen med ham. Jeg må jo få sett han litt i løpet av året. Så håper jeg jo at jeg kan få litt hjelp av Sverre også, sier Marte Olsbu Røiseland.

En belastningsskade i hoften gjør at 31-åringen ikke kan drive løpetrening. Dermed står hun også over landslagets høydeopphold i italienske Lavazé i slutten av august og starten av september.

– Vi har to samlinger hvor vi skal på ski i skitunnel, og det passer meg bedre, fastslår Olsbu Røiseland.

I Tyskland får hun i så fall trene med Denise Herrmann. 33-åringen, som tok OL-gull på normalen i Beijing, har bestemt seg for å ta én sesong til siden neste sesongs VM går i tyske Oberhof.

Der har både Marte Olsbu Røiseland og Sverre Olsbu Røiseland store ambisjoner på vegne av hver sin nasjon ...