– Hun satte en støkk i oss alle. Det førte til at man begynte å kjenne hvor mye dette betyr. Marte fikk opp adrenalinpumpen, sier Thingnes Bø til VG.

– Ulidelig spennende, sier Emil Hegle Svendsen i NRKs studio.

VM-dronningen fra i fjor gjorde det ulidelig spennende og trengte alle tre ekstraskuddene på siste skyting, men hentet seg inn og sikret VM-gullet.

– Jeg er utrolig lettet. Jeg skjønner ikke hva jeg holder på med, sier Marte Olsbu Røiseland til NRK etter stafetten.

Monsteretappe av Thingnes Bø

Sturla Holm Lægreid leverte en solid førsteetappe og vekslet 4,3 sekunder bak Hviterussland og to tideler bak Frankrike.

Johannes Thingnes Bø brukte ett ekstraskudd på begge skytingene, totalt ett mindre enn Quentin Fillion Maillet, men vekslet likevel hele 39,2 sekunder foran franskmannen.

STAFETTGULL: Johannes Thingnes Bø, Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og Sturla Holm Lægreid gikk på det norske stafettlaget. Foto: JOE KLAMAR / AFP

Etterpå sendte Norges andremann en stor takk i retning smøreteamet.

– Jeg tror nok ikke at jeg er så mye bedre enn Fillon Maillet. Jeg fikk litt drahjelp der, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Tiril Eckhoff har trøblet litt på stafettene så langt denne sesongen og trengte til sammen fire ekstraskudd på de to skytingene på tredjeetappen, men gikk raskt i sporet og opprettholdt den solide ledelsen.

Da Anaïs Chevalier-Bouchet måtte ut i strafferunde var det plutselig Ukraina og Østerrike som var nærmest da Eckhoff vekslet med Marte Olsbu Røiseland – 39,3 sekunder foran Ukraina.

– Det var helt unike forhold, sier Eckhoff til NRK.

Sverige og Østerrike har 57,1 sekunder bak ved veksling, mens Frankrike plutselig var ett minutt og 15 sekunder bak Norge.

Olsbu Røiseland slapp med skrekken

Ingen fryktet at den norske VM-dronningen fra i fjor skulle rote bort det enorme forspranget i det slovenske snøværet.

På den siste skytingen var hun imidlertid veldig urolig og bommet på tre av fem skudd. Dermed måtte hun jobbe voldsomt med ekstraskuddene, men traff på alle tre og unngikk strafferunden.

– At hun klarer å sette den siste, det er helt utrolig gjort, sier NRKs skyteekspert, Ola Lunde.

I målområdet sto Holm Lægreid, Thingnes Bø og Eckhoff og fulgte spent med.

– Det var skikkelig vondt, men veldig imponerende at hun fikk ned det siste skuddet der, sier Eckhoff.

Østerrike tok sin første medalje på denne distansen og ble nummer to, mens Hanna Öberg spurtet inn til svensk tredjeplass foran Ukraina.

– Februar blir forhåpentligvis en bra norsk måned. Vi er i gang med medaljesankingen. En bedre start kunne ikke vi fått, sier Thingnes Bø.