– Det var et stort nederlag da forrige kamp ble avlyst. Det å våkne opp syk på kampdagen var maks uflaks, og noe som aldri har skjedd meg før, sier Brækhus til VG.

VG+Hele karrieren til Cecilia Brækhus

Hun våknet med kraftige influensasymptomer på kampdagen, og måtte trekke seg fra møtet med Harper på stevnet i Dublin 20. mai. Boksedronningen Katie Taylor tapte for første gang som proff – i hovedkampen mot Chantelle Cameron.

Regning på 200.000

Men nå får Brækhus en ny gyllen sjanse til å bli verdensmester i sin nye vektklasse. Etter tapene mot Jessica McCaskill i weltervekt i 2020 og 2021 gikk hun opp til super weltervekt (70 kg).

– Da jeg ble syk visste jeg ikke om jeg fikk en ny sjanse og dato, for boksing er en spesiell sport. Jeg satt også med en regning på 200.000 kroner for oppkjøringen til kampen i Dublin, forklarer Brækhus.

Nå er hun lettet, for promotor Eddie Hearn uttalte tirsdag at Harper og Brækhus skal møtes på stevnet der britene Leigh Wood og Josh Warrington bokser om WBA-tittelen i fjærvekt. Det skjer i Sheffield Arena 7. oktober.

– Jeg venter bare på en kontrakt fra Cecilia Brækhus. Terri Harper vil møte henne her (i Sheffield) som «co-main-event», sa Hearn på en pressekonferanse.

Brækhus bekrefter til VG at alt det formelle er i orden. Hun får dermed igjen sjansen til å kjempe om WBA- og WBO-titlene i super weltervekt.

NY SAMLING? Cecilia Brækhus poserer med sine fem VM-belter i weltervekt i mai 2018. Nå skal hun prøve seg i super weltervekt. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Vladimir Klitsjko sa alltid at når en dør lukker seg, så åpner det seg en ny. Nå blir det et enda større stevne, sier hun fornøyd.

– Ekstremt varsom

Brækhus fyller 42 år ni dager før møtet med Harper, men har klare ambisjoner om å avslutte karrieren på topp med en eller flere VM-titler. Slik hun hadde fra mars 2009 til august 2020 i weltervekt.

Akkurat nå er Brækhus i USA der hun og trener Johnathon Banks har hovedbase, og denne gangen tar hun ingen sjanser inn mot VM-kampen.

– Jeg kommer til å være ekstremt varsom med kontakt, selv om jeg hater å være en utøver som ikke er tilgjengelig, sier Brækhus.

PS! Harper forsvarte WBA-tittelen sin 27. mai mot Ivana Habazin, som stilte på kort varsel. Harper står med 14 seirer og ett tap i karrieren.