Det var en kopi fra femmila i Planica-VM i 2023. Golberg spurtslo Johannes Høsflot Klæbo, som endte på en annenplass.

Akkurat det tenkte hovedpersonen selv også etter målgang.

– Litt flashback fra ett år siden. Det var veldig artig. Jeg hadde en forferdelig dag her på fredag. Lurte på om jeg var ferdig, sier Golberg til Viaplay.

Golberg ble nummer 28 da det var 15 kilometer med skøyting fredag.

– Pål er en seig jævel på sånn oppløp. Det er andre gangen jeg har blitt slått sånn. Spørs om vi må begynne å trene stakespurt til neste år, sier Klæbo til Viaplay.

Slik så det ut i VM i fjor:

Bak Klæbo og Golberg var Mattis Stenshagen.

Han tok sin første pallplass i verdenscupen. Sammenlagtleder Harald Østberg Amundsen ble firer.

Det ble altså firedobbelt norsk i Canmore søndag kveld.

Svenske William Poromaas femteplass sørget for at det ikke ble en kopi fra skiskyttergutta i Nove Mesto.

Det var lenge et samlet felt. Jens Burman prøvde finne sin indre Johan Olsson, men han ble spist opp av det store feltet etter hvert.

Ingen ville sette fart den siste kilometeren, og dermed var det en stor massespurt.

På kvinnenes fellesstart var det svenske Frida Karlsson som var sterkest. Heidi Weng ble nummer tre.

Den harde og tunge løypen i Canada skilte feltet. Halvveis i løpet sprakk det opp da Astrid Øyre Slind og Frida Karlsson satte fart i motbakkene.

På den siste runden var det seks løpere i front, to av dem var Astrid Øyre Slind og Heidi Weng.

Så satte Frida Karlsson fart i den tøffeste motbakken, og da slet de norske kvinnene med å følge. Den eneste som klarte å henge med svensken var finske Kerttu Niskanen.

Løypa i Canada var så brutal at flere måtte gi seg. Nadine Fähndrich fikk det veldig tøft:

Heidi Weng gjorde en god figur fredag da hun tok tredjeplassen på 15 kilometeren i fristil. Søndag kveld holdt hun lenge følge i tet, men måtte slippe på den siste runden da Karlsson satt inn støtet.

Hun klarte likevel å spurte seg til en ny tredjeplass søndag – i kamp med Øyre Slind som måtte ta til takke med fjerdeplassen.

Etter en rolig åpning på rennet tok Slind teten like før halvgått renn og sørget for en fartsøkning i fronten. Flere løpere slet med tempoet, og det som var et stort hovedfelt, ble sprengt. Weng var blant dem som greide å henge med på hardkjøret.

Lotta Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå holdt tidlig halen av hovedfeltet og greide ikke å gå seg opp til teten. Også Tiril Udnes Weng var rundt halvminuttet bak ved ti kilometer og fant ikke kreftene til å gå seg høyere opp på resultatlisten.