– Det er klasseforskjell mellom lagene. De har en intensitet og et ekstra gir som vi mangler. Om det handler om at de er i sesong og vi ikke er det, det vet jeg ikke. Men vi mangler skarpheten vi hadde i høst, sier Mohamed Elyounoussi til VG.

På en kveld der Phil Foden satte inn 3–1-scoringen like før slutt, ser Citys stjernegalleri ut til å få en fin vei til kvartfinale i Champions League.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. De er et veldig vanskelig lag å bryte ned. Vi tok unna nervene litt med en tidlig scoring, sier Phil Foden til TV 2.

– Jeg elsker å score. Hvis jeg ikke scorer, så er jeg ikke fornøyd, fortsetter han.

«Moi» Elyounoussi forteller at han har slitt med sykdom i dagene før kampen.

– Jeg har ikke vært i form. Det har vært noen tøffe dager, hvor jeg har slitt med å få inn nok oksygen. Jeg måtte bruke et par minutter på å hente meg inn, sier Elyounoussi til TV 2.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Erling Braut Haaland hadde en tung kveld på jobben. Nordmannen kom fra to mål i ligaen sist helg, fikk kritikk fra manager Pep Guardiola for kroppsspråket, men klarte ikke å sette sitt preg på kampen.

Før pause sto han registrert med syv ballberøringer.

– Han kommer til muligheter som vi klarer å blokkere, og keeper gjør noen gode redninger. De har mange andre gode spillere. Vi kan ikke bare fokusere på én spiller. Det er ikke vits å kun fokusere på Erling, sier Elyounoussi til VG.

Like før slutt bommet Haaland på to store sjanser. Danskenes keeper Kamil Grabara stoppet ham begge gangene: Først da Haaland kom rettvendt og i full fart med ballen inn i 16-meteren og prøvde seg med en avslutnings langs bakken.

Polakken nektet Haaland også da han prøvde seg på en heading få sekunder senere. Før det hadde City-spissen to-tre avslutninger som var helt ufarlige.

Null scoringer tirsdag kveld betyr også at jærbuen ennå ikke har tangert Sergio Agüeros 41 scoringer på listen over de mestscorende i den gjeveste klubbturneringen.

– Han var nok sulten på mål. Vi fikk tatt ham ut så godt som mulig, men de har andre som er farlige foran mål, sier Elyounoussi.

MÅTTE VÆRE TÅLMODIG: Erling Braut Haaland, her underveis i kampen mot FC København i Parken tirsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Men alt så ut til å ligge til rette for en god Haaland-kveld i København.

Manchester City har vært i strålende form den siste perioden og dominerte banespillet fullstendig.

Københavnerne, som ikke har spilt en tellende kamp på et par måneder, hadde mer enn nok med å forsvare sin egen boks.

Men etter ti minutter klarte ikke danskene det, heller.

Da fant ballen veien ut til Phil Foden til høyre. Han brukte noen berøringer, spilte gjennom Kevin De Bruyne, som fra spiss vinkel nærmest trillet ballen i det lengste hjørne bak FCK-keeper Kamil Grabara.

– Med ham så er de nærmest uslåelige, sier TV 2-ekspert Morten Langli om De Bruyne.

Erling Braut Haaland og resten av Manchester City-laget feirer Kevin De Bruynes 1–0-scoring i Parken. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

City-dominansen preget kampbildet i lang tid.

Faktisk viste statistikken at gjestene hadde en ballbesittelsesprosent på over 70 da City-keeper Ederson nærmest forærte hjemmelaget utligningen etter drøyt 30 minutter.

Sisteskansen slo en stygg feilpasning, Mohamed Elyounoussi snappet opp ballen og forsøkte seg fra 16 meter, fikk avslutningen blokkert, bare for å se at lagkompis Magnus Mattson sekunder senere bredsidet inn utligningen.

Parken tok fullstendig fyr.

Men like før lagene ble sendt i garderoben var det Manchester City som var heldige i andre enden. En mislykket klarering gikk via De Bruyne og rett i beina på Bernardo Silva, som merkelig alene og upresset fikk pirket ballen i mål til 2-1-ledelse.

Den andre omgangen ble ikke ulik den første.

Bortelaget skapte de store sjansene, men i tur og orden bommet Jéremy Doku og Haaland.

Men til slutt sørget Foden for 3–1 til slutt og sikret et drømmeutgangspunkt før returen i Manchester den 6. mars.