Krogh havnet på pallen i Tour de Ski i 2016, bak Martin Johnsrud Sundby, men foran Sergej Ustjugov.

Tour de Ski har bydd på spenning og dueller, og det måtte åtte Tour de Ski til før det ble en norsk vinner. Nå tror Krogh det blir en tour med kamp mellom norske herreløpere.

– Det drar spenningen litt ut dessverre. Det er viktig med spenning, så det er helt klart et problem. Det går mot enorm norsk dominans, sier Krogh.

Han har slitt med toppformen de siste årene og må se touren på TV.

– Jeg tror største utfordrer er Calle Halfvarsson. Han har et toppnivå som er pallen. Men det er internt i det norske laget kampen blir størst. (Johannes Høsflot) Klæbo er favoritt sammen med (Pål) Golberg. De behersker absolutt alt, sprint og langt, klassisk og skøyting. Federico Pellegrino mangler det lille på distanse til å kjempe i toppen, sier Krogh.

På sprinten i Davos ble det en intens sluttspurt mellom Pellegrino og Klæbo, den endte slik:

Pekka Holopainen har skrevet om langrenn i den finske storavisen Ilta-Sanomat i årevis. Han mener Finland har lite å by på denne gangen.

– Blant herrene kan ingen utfordre Norge, så det blir ikke spennende. Siden Russland er borte og siden Iivo (Niskanen) har hatt corona, så har nivået sunket dramatisk sammenlignet med før, dessverre, sier Holopainen til VG.

Niskanen fikk corona i november og går sitt første verdenscuprenn denne sesongen når Tour de Ski starter med sprint nyttårsaften.

FIS måtte endre sprintløypa etter krav fra Norge, siden den var farlig:

I 2014 kom Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby opp monsterbakken først og tok Norges første seire i touren.

– Blant damene kan det bli spennende, siden Johaug har lagt opp og de svenske damene ikke er i nærheten av sitt beste, sier Holopainen.

Skal du se Tour de Ski på TV?

Også Finn-Hågen Krogh tror damene kan by på en spennende tour.

– Det er de som holder interessen oppe nå. Der er det ingen soleklare favoritter, men Frida Karlsson må ha et lite favorittstempel. Hun har det høyeste toppnivået, men sliter litt med å være jevn, sier Krogh til VG.

Amerikanske Jessie Diggins er en av favorittene foran Tour de Ski. Etter verdenscuprennet i Davos måtte hun ha hjelp:

Det er fire nordmenn blant de seks beste i verdenscupen sammenlagt for herrer: Golberg leder foran Klæbo, Pellegrino er nummer tre, Hans Christer Holund er nummer fire, mens Martin Løwstrøm Nyenget er nummer seks.

Blant kvinnene er det seks nasjoner i topp seks: Tiril Udnes Weng leder foran Jessie Diggins fra USA, Krista Pärmäkoski fra Finland er nummer tre, svenske Firda Karlsson er neste, mens sveitsiske Nadine Fähndrich følger på femteplass, tyske Katharina Hennig er nummer seks.

NRK-ekspert Fredrik Aukland var tidligere landslagstrener i Sveits, som kunne glede seg over fire sammenlagttriumfer til Dario Cologna. Han har lagt opp, og beste sveitser i verdenscupen for herrer er Valerio Grond på 38. plass.

Aukland gleder seg til Tour de Ski og mener det er et viktig konsept for langrennssporten.

– Blant kvinnene er det mer åpent og spennende med mange nasjoner med i kampen om seier i enkeltrenn. Jeg tror Frida Karlsson er størst favoritt, sier Aukland.

Også han er skeptisk til om det blir spenning blant herrene.

– Jeg frykter norsk dominans med Klæbo og Golberg som favoritter. Jeg er spent på Niskanen i enkelte renn, men vi må regne med størst konkurranse fra Frankrike, Sverige og Pellegino, sier Aukland.

Mange holder svenskenes yndling Frida Karlsson som favoritt foran Tour de Ski:

Kristoffer Bergström i svenske Aftonbladet nekter å la de norske herrene vinne før det har startet.

– Hvem kan utfordre Calle? På forhånd blir det vanskelig for deres menn, men om Golberg har en god dose flaks, så kanskje han henger med, sier Bergström med et smil.

Han tror på spenning helt inn.

– Gi det tre-fire etapper, jeg tror vi kan regne med store endringer og overraskelser, sier Bergström.