De skapte sjanser etter sjanser, men det ble bare 1–1 for Liverpool borte mot dumpekandidat Luton.

– Liverpool er ikke klar til å vinne ligaen. Jürgen Klopp og supporterne vet det, sier klubblegende og nå TV-ekspert Jamie Carragher på Sky Sports-sendingen.

Han peker på to ting:

  • Den defensive midtbanerollen – også kalt «sekser».

  • Mangel på en fleksibel forsvarsspiller.

– Liverpool har forbedret midtbanen fra i fjor, men de mangler fremdeles en klassespiller i den dype rollen. Alexis Mac Allister er ikke det. Han er god med ballen, men defensivt mangler han en del tempo for den rollen, forklarer Carragher.

– I forsvarsrekken: Liverpool kunne hatt godt av en spiller ikke kun egnet for én posisjon, men en god forsvarer som kan spille i flere posisjoner.

Aftenposten-kommentator og Viaplay-ekspert Lars Tjærnås sier han er delvis enig.

– Jeg mener de har tropp til å bli topp 3, men ikke tropp til å slå Manchester City over 38 kamper, sier han til VG.

– Mac Allister er dyktig i mange faser av spillet, men er i mine øyne enda bedre som en 8'er. Si det enkelt: Hvis Rodri er målestokken, er de Liverpool har et godt hakk under.

Tjærnås er imidlertid ikke helt på samme bølgelengde angående dekningen i forsvar:

– Forsvarsspillere mener jeg de har til å fighte helt der oppe. Uten skader har de en topp firer, og de har ok dekning. Ideelt skulle de hatt en type som Gvardiol eller Aké.

– Enig med Carragher i at de mangler en sekser. Forsvaret er bra nok når alle er skadefrie, skriver Viaplay-ekspert Pål André Helland til VG.

Tidligere landslagssjef og nåværende Viaplay-ekspert Nils Johan Semb kommenterte Luton–Liverpool for Viaplay. Han synes Liverpool hadde flere spillere som var under pari søndag kveld og at prestasjonen generelt var urytmisk.

– Jeg tror de absolutt kan være en kandidat til tittelen, men om de er gode nok, det er jeg usikker på, sier Semb til VG.

Både Semb og Carragher etterlyser en ekstra forsvarer slik at høyreback Trent Alexander-Arnold kan utnyttes mer sentralt på midten.

Grafikk: www.sofascore.com

Smått utrolig fikk ikke Liverpool-spilleren målgivende mot Luton. Han skapte hele seks målsjanser.

– Jeg skulle gjerne sett at de hadde en forsvarsspiller til. Jeg synes Trent hadde vært et veldig spennende valg i midtbaneleddet, sier Semb.

Tredjeplasserte Liverpool har tre poeng opp til ligaleder Manchester City. Avstanden til førsteplass kan øke til fem poeng dersom Tottenham slår Chelsea mandag.

Én av de seks sjansene skapt av Alexander-Arnold endte i tverrliggeren: