Tandrevold var ute etter å revansjere lørdagens 2.-plass på Sjusjøen og viste knallform på fellesstarten søndag – men så røk det på siste skyting.

27-åringen ledet med omtrent 20 sekunder før sine fem siste skudd, og med de tre første plaffet hun ned tre blinker. Så kom det to grove bom.

– Jeg prøvde å være offensiv og gå på. Jeg får en bom, henger meg litt opp i den, og bommer en gang til. Da var det bare desto morsommere at det var Juni som fikk det til. Veldig stas at hun hadde en så god dag i dag, sier Tandrevold til NRK.

Med Tandrevold ute på dobbel strafferunde gjorde nemlig landskvinne Juni Arnekleiv ingen feil og gikk ut i ledelse på siste runde – elleve sekunder foran italienske Lisa Vittozzi.

Arnekleiv opprettholdt luken og skled inn til suveren seier.

– Jeg reiste kjerringa fra i går. Det var skikkelig deilig, sier seierskvinnen.

Hun drømmer om å få gå verdenscup:

– Jeg føler jeg gjorde det jeg er god for i dag. Verdenscup er kjempestort og det er det største man kan gå uten om mesterskap. Det er det alle har lyst til å gå, sier Arnekleiv.

Marthe Kråkstad Johansen tok igjen Vittozzi, som tilsynelatende hadde dårligere glid, og tok annenplass.

– Det er kjempeartig. Drømmen er å få gå verdenscup. Jeg synes jeg har lagt inn en god søknad nå så jeg håper det går i boks, sier Johansen til NRK etter målgang.

Like etter intervjuene med Arnekleiv og Johansen fikk landslagssjef Per Arne Botnan spørsmål om de ettertraktede plassene.

– Vi skal sette oss ned etterpå og gjøre ferdig regnestykket. Kriteriene ligger klare, forklarer han og er heller ikke altfor hemmelighetsfull:

– Det sier seg litt selv at de skal gå. Vi ser på meritter. De som har A-meritt og har vært på pallen ligger veldig godt an og er relativt trygt inne, sier Botnan.

DOBBELT NORSK: Juni Arnekleiv (t.v.) og Marthe Kråkstad Johansen klemmer hverandre etter målgang. Foto: Geir Olsen / NTB

Slik gikk det på standplass:

Tandrevold med startnummer to bak italienske Lisa Vittozzi gikk først inn til første skyting, men bommet én gang og måtte ut i strafferunde.

Vittozzi gikk først ut – tett etterfulgt av Emilie Kalkenberg.

Én runde var imidlertid ingen sak for Tandrevold, og inn til andre skyting hadde hun hentet inn hele luken til Vittozzi som var tatt igjen av Kalkenberg.

To bom på Kalkenberg danket 26-åringen ut av seierskampen, mens det for Tandrevold gikk knirkefritt.

Med to fulle hus på andre og tredje skyting ledet skiskytterstjernen med 20 sekunder ned Arnekleiv, og hadde også ristet av seg Vittozzi.

Både Vittozzi og Arnekleiv unngikk runde på siste skyting, mens Tandrevold fikk to, og gikk ut på siste runde med elleve sekunder mellom seg. To sekunder bak kom Marthe Kråkstad Johansen.

Vittozzi klarte ikke å holde Johansen bak seg. Dermed ble det dobbelt norsk på pallen.