– Det mener jeg er helt hårreisende og feil: Man skal ikke spille kamper mot russiske lag – og hvert fall ikke når man kommer opp i den alderen der. Det mener jeg er feil, sier Solbakken på en pressekonferanse på Kypros mandag.

Han synes nemlig ingenting om at Fifa har opphevet forbudet mot å la U 17-landslaget til Russland få delta i internasjonale turneringer.

– Kan man jo gjøre noe mer i Norge?

– Vi har jo policy at vi ikke skal spille mot russiske lag.

– Så da spiller man ikke hvis man blir trukket mot Russland i et VM?

– Over til Lise og Karl Petter, svarer Solbakken og henviser til NFFs fotballpresident Klaveness og generalsekretær Løken.

Sveriges idrettspresident Karl-Erik Nilsson gikk av forrige uke etter at han var positiv til å invitere Russlands U-landslag tilbake i varmen.

Landslagssjefen Solbakken ble også spurt om tilstanden til kaptein Martin Ødegaard etter at han ble meid ned av Mateo Kovacic i toppkampen i Premier League søndag kveld.

– Jeg har ikke snakket med ham. De rapporterer jo inn til onkler og tanter. Så jeg har i all fall ikke hørt noe fra onkelen, sier Solbakken og sikter til Thomas Ødegaard, som er landslagets fysioterapeut og Arsenal-stjernens onkel.

– Hvor nervøs var du i sekundene etter taklingen?

– Det så ikke så bra ut. Ankelen vrikket seg litt. Det er ofte bedre det enn at det er høyere oppe. Det ser ut til å gå bra, sier landslagssjefen til VG.

Toppkampen endte i en 1–0-seier til Arsenal mot Erling Braut Haaland og Oscar Bobbs Man. City.

KORTERMET: Det er 25 grader og laber bris fra sørvest rundt 18-tiden i Larnaka mandag, ifølge værtjenesten Yr. Ståle Solbakken og landslaget møter Kypros’ landslag torsdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Jeg synes begge kommer veldig godt fra det. Jeg synes Erlings førsteomgang var veldig bra. Han så frisk ut, tok ned vanskelig baller, spilte videre. Han får ikke den siste gjennombrudd pasningen eller servicen selv som gjør at han kan avgjøre kampen, sier Solbakken.

– Martin ble bedre og bedre utover kampen, og var med å prege annenomgangen og bikke kampen.

– Har du snakket med Oscar Bobb?

– Jeg har ikke snakket med noen. Jeg har vært i bungalowen med Andrew (Findlay analytiker, landslaget) og sett fotball.

– Vi har et felles møte i kveld hvor vi går gjennom en prinsippvideo om hvordan vi skal se ut offensivt og defensivt.

Ståle Solbakken møtte pressen i forkant av landskampen mot Kypros torsdag. Norge møter også Spania (hjemme) i løpet av denne landslagssamlingen. Solbakken og troppen må slå begge nasjoner for å ha håp om direkte kvalifisering til EM i 2024.

Norges sjanser for direkte kvalifisering er drøyt 20 prosent.

– Større enn det jeg trodde, sier Solbakken til VG.