Fløya-Asker 1–4 (0–1)

Fløya jaktet sesongens første seier hjemmekampen mot tabelltoer Asker. Fløya startet kampen bra, men det var bortelaget som tok ledelsen etter drøye tjue minutter, da Didrik Ziabi Sereba utnyttet en unødvendig retur fra Fløyas keeper Marcus Ellingssen Andersen.

Bortelaget fortsatte å skape sjanser, selv om Fløya løftet seg noe mot slutten av omgangen. Grønntrøyene klarte imidlertid aldri å skape skikkelige målsjanser, og det var bortelaget, ledet av velkjente Vegard Skogheim, som ledet ved halvtid.

Fløya startet andre omgang godt, og klarte blant annet å presse fram noen cornere. Og det var etter nettopp en corner at utligningen skulle komme. Mikkel Boge Olsnes Aarseth banket ballen vakkert i mål etter at Asker hadde headet ballen ut i returrommet.

Asker skulle imidlertid slå raskt tilbake. Fløya-stopper Henrik Fløgum pådro seg straffespark, og Sereba satt inn 2–1 til bortelaget med sin andre scoring for dagen. Og kun to minutter senere ble oppgaven enda vanskeligere for Fløya da Fisnik Kastrati økte til 3–1 for gjestene fra Oslo. Tobias Schjetne var nær ved å skape spenning i kampen, men traff tverliggeren med et strålende skuddforsøk tretten minutter før slutt. Også Abou David Mendy var nær redusering, men bommet alene med keeper. I stedet var det bortelaget som fastsatte sluttresultatet til 4–1 på overtid.

Dermed ble det nok et tap for Fløya, som ligger nest sist på tabellen med kun ett poeng etter fem spilte kamper.

Fløyas neste kamp er borte mot Brattvåg førstkommende søndag.

Marcus Ellingsen Andersen 3

Den vanligvis så solide keeperen ga en unødvendig retur som førte til til 0–1. Skuddet var hardt, men rett på Ellingsen Andersen. Burde vel også tatt 3–1-målet.

Andreas Fossmo 5

Fløya hadde bedre kontroll på Fossmos høyreside enn på den venstre. Brukbart skuddforsøk etter en drøy time. Klarte bidra litt mer offensivt siste tjue minuttene. Redning på strek ni minutter før slutt. Best i Fløya-forsvaret.

Jørgen Falck 3

Nykommeren fra Skarp fikk muligheten fra start for første gang i Fløya-drakten. Som alltid mye vilje og innsats. På etterskudd før Asker fikk straffespark, og hang heller ikke med da Asker satt inn 3–1. Slet med tempoet, og var ikke å se da Asker satt inn 4–1 på overtid.

Mads Aimar Bakkeby 4

Stort sett solid, men heldig som ikke ble skyld i baklengsmål da han headet altfor svakt tilbake til egen keeper like før pause. Rotet det på nytt til for seg et lite kvarter før slutt, men slapp unna også ved den anledningen. Ryddet opp i stor stil ved noen anledninger og ble kårets til Fløyas beste av den lokale juryen, en vurdering vi vel ikke helt deler. Gult kort.

Henrik Fløgum 4

Flink til å stå rett på feilvendte motstandere. Pådro seg straffespark tolv minutter ut i andre omgang. Det så ut som ut en helt korrekt avgjørelse. Synd for Fløgum som ellers hadde en stødig kamp, selv om pasningskvaliteten var svært variabel.

Mikkel Boge -Olsnes Aarseth 5

Startet med et par gode taklinger, men hadde også et par stygge feilpasninger før pause. Banket inn utligningen på vakkert vis med høyrefoten seks minutter ut i andre scoring. Ny vakker scoring av midtbanespilleren, som også hadde en flott scoring i forrige hjemmekamp mot Moss.

Tobias Schjetne 5

Lite synlig de første tjuefem, da Fløya slet med å få låne ballen. Mer involvert siste del av omgangen. Nær å skape spenning i kampen med et strålende skudd tretten før slutt, men skuddet traff tverliggeren.

Abdikani Mohammed Abdi 4

Abdi var strålende mot TUIL for en uke siden, men klarte ikke sette samme preg på denne kampen. Fikk seg en smell i kneet etter en drøy halvtime, men kom seg på beina. LIte synlig etter pause, markerte seg kun med å pådra seg et gult kort etter flere sene taklinger. Hadde imidlertid en fin stikker til Berg Johansen, som nesten reduserte til 2–3.

Yngvar Johansen 4

Johansen kommer ofte til målsjanser fra sin venstrekant, men gjorde ikke det denne gangen. Tok over som kaptein etter at Skorpen gikk ut.

Scott Fitzgerald 4

La ned en solid innsats, men ikke veldig involvert og kom aldri til målsjanser.

Vebjørn Atle Skorpen 3

Fløya-kapteinen var tilbake på laget etter det unødvendige røde kortet mot Eidsvold. Kom aldri til skikkelige målsjanser, men det skal sies at spissen heller aldri fikk særlig mye å jobbe med. Ingen stor start på Fløya-karrieren.

Abou David Mendy

Fikk de siste tjuefem minuttene for Skorpen. Fikk en kjempemulighet alene med keeper ni minutter før slutt.

Birk Berg Johansen

Inn i det 65.minutt for Fitzgerald. Kom til en god mulighet, men fikk ikke ballen forbi keeper.