Tirsdag ble det kjent at Vipers skal spille både hjemme- og bortekampen i løvens egen hule i Rostov – i løpet av helgen 10.–11. april.

Målet om å spille «hjemmekampen» på nøytral grunn i Danmark førte ikke fram. Trener Ole Gustav Gjekstad forklarer at særegne regler ville inntruffet når to utenlandske lag møtes i Danmark.

Ungarn og Slovenia

– Det ble umulig å spille i Danmark fordi begge lag hadde havnet i fire dagers isolasjon ved ankomst. Vi har ikke tid til å havne i enda mer karantene enn det vi allerede er, sier Gjekstad – som først onsdag (23. mars) kunne arrangere første fellestrening etter Odense-triumfen 13. april.

Det vil si, de seks Vipers-spillerne som i helga bidro til at Norge er klare for OL, er i karantene helt fram til mandag.

Vipers forsøkte også å få spilt «hjemmekampen» i Ungarn eller Slovenia.

– Men det ble altfor dyrt og komplisert. Med den tiden vi hadde til rådighet var eneste løsning å spille begge kamper i Russland, sier Gjekstad.

– Hva med å spille «hjemmekampen» på nøytral bane i Russland?

– Da måtte vi nok spilt i Moskva. Det ville blitt veldig komplisert. Å arrangere hjemmekamper i Russland er nok ikke så enkelt.

– Vi håper på full hall

Dermed blir det to kamper på cirka ett døgn mot laget som slo Vipers 24–23 i Budapest i februar.

– Jeg tror ikke det er stor fordel for Rostov at kampene spilles så tett. Jeg tror vi kommer til å takle det på en bra måte. Aller helst skulle vi spilt i Aquarama, men slik sesongen har blitt har vi blitt vant med å spille på utebane, sier Gjekstad.

Katrine Lunde har forståelse for at det endte opp med to kamper i Rostov.

– Det er slik situasjonen er i verden. Jeg forstår at det har blitt slik, og så må vi bare ta det derfra. Det kunne vært verre, sier supermålvakten.

Mens Vipers er vant med å spille bortekamper denne sesongen, er de på ingen måte vant med å spille foran mange tilskuere. Men det må de regne med i Rostov. Russerne hadde 2625 tilskuere seinest da de slo ut Podravka i åttedelsfinalen.

– Vi håper på full hall (3500 tilskuere), sa Rostov-trener Per Johansson da han ble intervjuet av NTB om Vipers-kampene.

– Mer nervøse enn vanlig

Det får Gjekstad til å stusse.

– Det høres merkelig ut. Men vi får bare forholde oss til lokale regler. Vi regner med at smittevernreglene er strenge.

– Jeg tror de har hatt tilskuere hele veien. Jeg ville kanskje tenkt at det var bedre uten, men jeg har ikke oversikt over smittesituasjonen i Rostov, sier Lunde.

40-åringen har en fortid i den russiske storklubben, og spilte sammen med en rekke av dagens profiler.

– Det blir ekstremt tøft. De pleier å spille veldig godt hjemme. Så vet vi også at de er litt nervøse for å møte oss. Jeg vet litt om hvordan det ville vært for dem å tape mot oss. Det er katastrofe for dem å ikke komme til Final4. Dessuten spilte vi jevnt med dem sist. Jeg regner med at de vil være mer nervøse enn de pleier, sier Lunde.

– Vi møter et godt lag som jeg tror vi kan slå ut. I de flestes øyne er Rostov favoritt, men i mine øyne har vi en god sjanse til å gå videre, mener Gjekstad.