Wærenskjold vant tempoetappen 12 sekunder foran hjemmehåpet Yves Lampaert - og var kun ett sekund unna å passere Mathieu van der Poel for sammenlagtledelsen.

Mandalitten og Uno-X-rytteren var bestemann på tempoetappen som var 15,2 kilometer lang med start og mål i byen Beveren.

Det var ikke hvem som helst han slo.Nordmannen ble presset av nederlenderen Mathieu van der Poel på slutten av etappen, men den svært gode rytteren som startet nest sist av samtlige måtte også gi tapt på de siste kilometerne og kom inn til 4.-plass 15 sekunder bak Wærenskjold.

Van der Poel overtok sammenlagtledelsen i rittet, på plassen foran Wærenskjold.

– Jeg visste at det ville bli tøft i dag, men jeg hadde bare fokus på meg selv. Jeg prøvde å bare å gi meg selv arbeidsoppgaver som å ta svingene bra, og det fungerte jo veldig bra, sa han i seiersintervjuet med arrangøren.

Belgieren Yves Lampaert ble nummer to og var 12 sekunder bak i mål. Australias Alex Edmondson var 13 sekunder bak på 3.-plass. Lampaert er heller ingen hvem som helst. Han er identisk med mannen som vant den innledende tempoetappen under fjorårets Tour de France.

Wærenskjold-seieren var hans første på tempo som proff. Hans første proffseier kom på 3. etappe av Saudi Tour i februar.

I april skrev Søren Wærenskjold ny kontrakt med det norske profflaget fram til 2026.

Sist år tok 23-åringen fra Mandal gull på tempoen i U23-VM. I det samme mesterskapet i Australia ble det bronse på fellesstarten.