«Rashford må regnes som en av kandidatene til årets spiller sammen med Bukayo Saka (Arsenal), Martin Ødegaard (Arsenal) og Erling Braut Haaland (Manchester City). Han nyter sin beste sesong i karrieren», skriver anerkjente Henry Winter i en The Times-kommentar etter at Manchester United slo Brentford 1–0 onsdag.

Marcus Rashford ble matchvinner nok en gang for rødtrøyene. Bak Arsenal (72 poeng) og Manchester City (64 poeng), kjemper Newcastle (53 poeng), Manchester United (53 poeng) og Tottenham (50 poeng) om de to siste Champions League-plassene.

«De ville ikke vært i kampen om Champions League-plass uten ham. Sesongen deres ville vært en smertefull overgang snarere enn en sesong av spirende håp. Han er Erik ten Hags viktigste spiller», skriver Winter.

Se målet mot Brentford:

Viaplay-kommentator Roar Stokke er enig i Winters utsagn.

– City og Arsenal er mindre avhengige av enkeltspillere som Haaland, Saka og Ødegaard enn hva Manchester United er av Rashford. Det er det som er så imponerende. United har tatt mange poeng når prestasjonen har vært middels nettopp takket være Rahsfords målform, sier Stokke og legger til:

– Prestasjonen til Rashford etter VM kvalifiserer helt klart til å være med i denne kåringen. Det er vel nesten bare Kylian Mbappé (PSG) som scorer de samme målene etter lange raid med pallen.

Oversikt over Marcus Rashfords Premier League-innsats for Manchester United. Antall kamper, mål og assist. Foto: Sofascore

Alan Shearer, tidenes målscorer i Premier League, er også imponert over utviklingen til Rashford.

– Rashford er Uniteds viktigste spiller. Motstanderne vil gå inn i kamper og tenke at om de stopper ham, har de en god sjanse til å stoppe United, sier Shearer ifølge Manchester Evening News.

– Han ser større og sterkere ut, og det ser ut som han nyter presset som følger med det å være Uniteds viktigste spiller, fortsetter Shearer.

Siden VM-pausen før jul er Rashford mestscorende i Premier League med 11, ett mer enn Haaland og Harry Kane. Men for hele sesongen er Haaland overlegen med 28 mål, foran Kane (22 mål), Toney (17 mål) og Rashford (15 mål).

Ifølge The Athletic har Rashfords mål vært matchvinnende ved 10 kamper, en gang mer enn Haaland og Kane.

I prosentandel har Rashford scoret 36 prosent av Uniteds mål denne sesongen, litt bak Harry Kane (42 prosent av Tottenhams mål), Haaland (39 prosent av Citys mål) og Ivan Toney (37 prosent av Brentford).

Roar Stokke tror Rashfords sterke form skyldes høy selvtillit og stor tillit. Stokke trekker han frem som en avgjørende matchvinner i United-laget sammen med keeper David de Gea.

– Rashford er i sitt livs form og brukes riktig av Erik ten Hag. Spillerne mater pasninger til ham i overgangsspillet og utnytter den ekstreme farten, sier Stokke til VG.