– Det var utrolig gøy i dag. Det er definitivt den beste 10-kilometeren i skøyting jeg har gått i karrieren min, sier verdensmesteren til VG.

– Det er veldig vanskelig å være uenig. Det stemmer veldig godt med det jeg så gjennom TV-bildene, sier Pål Gunnar Mikkelsplass, Johaugs trener, til VG.

Johaug vant med enorme 54,2 sekunder til Karlsson, mens Andersson var over minuttet bak.

– Det er kanskje Thereses beste løp i karrieren. Det er bare å bukke og neie, sier Karlsson til VG.

– Kunne stilt i herreklassen

Suverene Johaug er nå oppe i 12 VM-gull. Kun Marit Bjørgen (18) og Jelena Välbe (14) har flere. Den svenske SVT-eksperten Anders Blomquist mente Johaug gikk som «et monster».

– Therese kunne stilt i herreklassen. Hun er i tilfelle det fineste monsteret jeg vet om, sier Tiril Udnes Weng med glimt i øyet.

– Jeg er glad hun er norsk. Når man ser henne i bakkene her, tror jeg hun kunne gått ifra mange av guttene, sier Udnes Weng, som ble nummer 19, til VG.

– Hva gjør henne så rå?

– Det er mange ting. Hun er rå på alt hun gjør. Hun slurver aldri. Hun er rå på trening, kosthold, søvn og alt. Hun har lagt ned veldig mange treningstimer som gjør at hun er der hun er i dag, og så er hun rå i skallen, svarer Udnes Weng.

Resten av det norske laget var ikke i nærheten av å kjempe om medalje. Ragnhild Haga ble nummer syv foran Helene Marie Fossesholm. Heidi Weng endte på en skuffende 15. plass.

– Therese er i en klasse for seg selv når det blir så ekstreme forhold, sier Haga til VG.

Sterk Johaug-statistikk

Johaug er den første til å forsvare VM-gull på 10 kilometer siden Katerina Neumannova i 2007.

– Det er mye som skal til for at Therese overrasker, men dette er rått. Hun har en slik enorm kapasitet. Å få det ut i mesterskap, er sterkt mentalt, sier Kalla, som selv ble nummer seks - ett minutt og 16 sekunder bak Johaug.

– Har du sett noe lignende?

– Ikke som jeg kommer på, svarer Kalla.

Johaug ble nummer to på 10 kilometer intervallstart i Falun bak Jessica Diggins siste verdenscup-helg før VM. De 13 andre gangene Johaug har gått 10 kilometer intervallstart siden comebacket i 2018, har hun vunnet i verdenscupen.

Av de 88 på start var det kun tre kvinner med distansegull individuelt i mesterskap: Johaug med åtte (ni nå), Charlotte Kalla med tre og Ragnhild Haga med ett.

Foruten trioen er Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk-Tekieli (begge gitt seg på toppnivå) de eneste kvinnene med mesterskapsgull på distanse siden 2010. I samme tidsrom har 15 ulike herrer vunnet gull på distanse individuelt.