Men bare kanskje.

Det avhenger av at Tettey på sikt blir en ressurs, slik han og RBK-ledelsen håper, og bidrar til at akademiet blir landets mest attraktive, intet mindre.

Både trønderske og øvrige norske talenter må tro at Lerkendal er det beste stedet for å utvikle seg som fotballspiller.

For mange har ment noe annet de siste årene.

Mye ligger til rette for at Tettey blir en slik ressurs. Han gikk gradene fra juniorlaget til å bli en stjernespiller på Rosenborg. 23 år gammel var franske Rennes villig til å betale 40 millioner for ham.

Skulle han nå komme hjem og bidra som spiller på tampen av karrieren, og deretter finne sin rolle og utnytte godføttene sine på akademiet, vil det minne om et eventyr.

Sammen igjen: Per Ciljan Skjelbred (til venstre) og Alexander Tettey på Lerkendal. Nå blir de igjen lagkamerater. Foto: GLEN MUSK

Skal Rosenborg lykkes som «selgende klubb», er det eksempler som Tettey klubben må finne, tiltrekke seg og lykkes med å utvikle. Gratis eller billig inn i ung alder, utvikles og bidra på RBKs A-lag, før de deretter selges dyrt til utlandet.

Tettey blir på denne måten det beste eksemplet på en perfekt rosenborger i moderne tid, en tid hvor det virker komplett umulig å holde på sentrale spillere gjennom hele karrieren.

Samtidig er det et paradoks i denne overgangen. Mens Tettey sannsynligvis blir en ressurs for akademiet, har signeringen av den tredje hjemvendte utenlandsproffen på kort tid en potensiell nedside: Den kan svekke RBKs attraktivitet hos unge spillere.

Hva tenker for eksempel Edvard Tagseth, midtbanespilleren som skal slite med å få spilletid på RBKs meget godt besatte midtbane?

Hva tenker de største talentene i Trøndelag og resten av landet når de registrerer Rosenborgs valg i spillerlogistikken?

Landslagsspiller: Alexander Tettey sammen med daværende landslagstrener Åge Hareide (i midten) og hans assistent Ola By Rise på landslagssamling. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX

Muligheter for spilletid på A-laget er et vesentlig moment når et titalls klubber kjemper om signaturen til en tenåring. Bortsett fra Emil Konradsen Ceïde er det langt frem for lokale unggutter i RBK akkurat nå.

Klubbledelsen er derfor nødt til å reflektere rundt hvilke signaler som sendes ved ikke bare å hente Henriksen, Skjelbred og Tettey, men også 32 år gamle Guillermo Molins.

Ja visst skal du være god nok for å fortjene spilletid på Rosenborg, men klubben må også være villig til å gi ungguttene tilstrekkelig sjanse.

Når det gjelder det kommende halvåret og Tetteys bidrag på banen, er det foreløpig vrient å spå. Det er bare et drøyt år siden han utelukket å avslutte karrieren som spiller i Trondheim.

- Det er ikke for alle å komme tilbake i en sånn alder. Jeg kunne uten problem gjort det og spilt bra, men når du føler du har spilt der, og gjort det litt ferdig, så er det litt «no return», sa han til Adresseavisen.

Nå har dette altså endret seg.

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli. Foto: GLEN MUSK

Tettey vet hva som kreves, han har erfaring på et langt høyere nivå enn norsk eliteserie og skal være i stand til å heve nivået både på trening og kamp. Men er han skikkelig motivert, klarer han å unngå skader, og hva tenker han om å spille nesten halvparten av kampene på kunstgress?

En frisk og motivert Tettey vil gå rett inn i Rosenborgs førsteellever og gjøre den bedre. Det samme ble sagt da Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen ble hentet i fjor.

Tross de potensielle nedsidene ville det ha vært merkelig om Rosenborg ikke slo til nå som Tettey var ledig og villig. For fansen er det en gavepakke å få yndlingen tilbake. Oppsiden ved å få den som har gått løypa på best mulig vis tilbake i klubben, er stor.

Blir hjemkomsten en suksess, er det Tettey som om noen år skal jobbe med å utvikle de neste RBK-stjernene på veien mot toppen av Fotball-Europa.