Verdens suverent beste skiskytter om dagen, Tiril Eckhoff, smalt til med ti treff på sin første etappe og skaffet Norge en luke på 20 sekunder ved første veksling.

– Har vi noen gang sett en skiskytter i bedre form enn det Tiril Eckhoff er nå? spurte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith etter oppvisningen.

Marte Olsbu Røiseland var ikke noe dårlig kort på andreetappen. Hun trengte ett ekstraskudd på sin liggende skyting, men smalt ned alle blinkene på stående.

Tarjei Bø fortsatte den norske oppvisningen med å treffe samtlige blinker på den første skytingen. Deretter behøvde han to ekstraskudd på stående, men sendte likevel lillebror Johannes Thingnes Bø av gårde med et forsprang på over ett minutt.

FØRST UT: Tiril Eckhoff leverte fantastisk på førsteetappen og la grunnlaget for en enkel triumf. Foto: Pavlicek Lubos / CTK

Det rotet selvsagt ikke verdenscuplederen bort. Han måtte bruke et ekstraskudd på den liggende skytingen, men skjøt fullt på siste stående og kunne dermed kontrollere inn seieren.

Til slutt ble seiersmarginen på ett minutt, åtte sekunder og syv tideler foran Italia. Lukas Hofer fikk en luke til Martin Ponsiluoma, som sikret bronsen for Sverige.

Senere på dagen var det parstafett. Sturla Holm Lægreid og svenske Sebastian Samuelsson kom likt inn på siste skyting. Lægreid fylte, mens Samuelsson trengte et ekstraskudd. Dermed gikk Lægreid fem sekunder ut foran ut fra siste skyting.

Samuelsson kom opp i ryggen på sisterunden like før oppløpet. Og i spurten var det feige lag. Samuelsson var overlegen og sikret seier til seg selv og Linn Persson. Lægreid gikk på lag med Ingrid Landmark Tandrevold.

USA ble nummer tre.