I romjulen ble det klart at tidligere trener Pål Arne «Paco» Johansen (46) dro til svenske Häcken. Odd-sportssjef Morten Rønningen har gått bredt ut i jakten på en ny trener.

Listen over aktuelle trenere skal først ha vært på nærmere 40 navn, før den rundt nyttår ble kappet ned til cirka ti.

Sportssjef Morten Rønningen har uttalt overfor Varden at målet er å få på plass en trener senest før laget reiser til Spania på treningsleir 2. februar.

Ifølge VGs opplysninger er Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard en av trenerne som står høyt i kurs hos Odd-ledelsen.

– Vi har ikke hørt noe om det, men på generelt grunnlag er det ikke overraskende at norske klubber på trenerjakt retter blikket mot våre trenere, som har levert resultater som er bedre enn det mange hadde spådd, sier daglig leder i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen, til VG.

PÅ JOBB: Sportssjef Morten Rønningen skal ha gått bredt ut i jakten på Odds nye trener. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Men Ødegaard er altså ikke den eneste aktuelle. Også portugisiske Luís Pimenta skal være en het kandidat.

Odd skal være på jakt etter en trener som er i stand til å utvikle egne spillere. Derfor har de også rettet blikket mot U-landslagstrener Luís Pimenta, som ledet sine unge og lovende til semifinale i sommerens G19-EM.

Også U21-trener Jan Peder Jalland har en høy stjerne stjerne hos Odd-ledelsen, får VG opplyst.

Skiensklubben kan dermed kjøre samme løsning som da de ansatte «Paco», som gikk fra aldersbestemte landslag til hovedtrenerjobben i Odd.

ETTERTRAKTET: Jan Peder Jalland tok i fjor over som trener for Norges U21-landslag. Nå kobles han til en jobb i Eliteserien. Foto: Lise Åserud / NTB

Tidligere Kristiansund-trener Christian Michelsen er også en som Odd-ledelsen skal ha blitt referansesjekket.

Det finnes også mulige interne løsninger. I klubben finnes Knut Rønningene og Martin Reier. Rønningen har bekreftet overfor Varden at de i alle fall kommer til å vurdere en intern løsning.

Sportssjef Morten Rønningen har ikke besvart VGs henvendelser, mens daglig leder Einar Håndlykken nøyer seg med å si at «de du nevner er flinke trenere».

Varden spurte tidligere i uken om Dag-Eilev Fagermo kunne være en aktuell kandidat. Da uttalte sportssjefen at «de kjenner til historikken til ham og klubben sammen», men etter det VG forstår er ikke Fagermo aktuell for jobben.