– De har et spesielt forhold. For har du en ung spiller som Haaland, som bare vil bli bedre hele tiden, og kombinerer det med en trener som Pep Guardiola, så er det det perfekte ekteskap, sier David James til VG.

Han er kanskje best kjent som keeper for det engelske landslaget og en rekke Premier League-klubber, deriblant Liverpool og Manchester City, gjennom 90- og tidlig 2000-tall.

Søndag var James på plass på Old Trafford for Manchester Radio. Han fikk naturligvis med seg «opptrinnet» mellom Haaland og Guardiola etter kampslutt.

IMPONERT: David James, her på pressetribunen på Old Trafford søndag kveld. Foto: Mikal Aaserud, VG

Etter å ha mottatt hyllest fra bortefansen for både seieren, to mål og en målgivende, havnet Haaland i en intens diskusjon med Guardiola på vei mot spillertunnelen. Tydelig engasjerte begge to. Guardiola belærte Haaland med «heade-bevegelser», mens nordmannen kastet opp venstrearmen og ristet på hodet. Seansen varte i nesten ett minutt.

Haaland forklarte hva som skjedde da han stilte til intervju hos Sky Sports:

– Det var en utrolig redning like før pause. Og en god redning i andre omgang da han reddet med hodet sitt. Men sånn er det, vi vant, så jeg bryr meg ikke, sier Haaland, som dermed antyder at det handlet om valgene han gjorde i begge situasjoner.

Guardiola bekrefter overfor BBC:

– Det var en sjanse i siste minutt i andre omgang, da Onana reddet. Jeg følte at han ikke trengte å angripe ballen og heade den med så mye kraft. Han trengte bare å være borti den, sier Guardiola om hendelsen.

Han fortsatte:

– Men Erling er en maskin. Han scoret to mål og det kunne like gjerne vært fire. Han er utrolig. Vi er selvsikre når vi har ham her. Jeg er veldig fornøyd, sier City-manageren.

Det hele endte med latter, klem og munterhet på vei inn i garderoben for begge to.

Det er imidlertid ikke første gang de to diskuterer helt åpenlyst.

Guardiolas utbrudd mot Haaland i serieåpningen mot Burnley skapte store diskusjoner, men nordmannen selv hyllet manageren for den hakket mer voldsomme reaksjonen og «satte ufattelig pris på det».

David James forstår godt at slike situasjoner oppstår:

– Erling passer perfekt inn når han har å gjøre med en manager som forventer det perfekte, sier James.

Den tidligere storkeeperen var i det hele tatt mer enn imponert over Haaland og det han har fått til så langt denne sesongen.

– Han er en fenomenal spiller. Han har blant annet muligheten til å få hat trick, men velger likevel å spille til Phil Foden på Citys 3-0-mål. Det viser at han er en lagspiller. Han er ikke bare Uniteds store mareritt, han er alles store mareritt. En virkelig toppspiller.

– Det eneste jeg vil si til ham er at han ikke må bli frustrert hvis det lugger litt. Fotball er et morsomt spill, han er i form, har en lang karriere. Det kommer dager der han ikke vil være på sitt beste og har de prestasjonene han vil. Men ikke bli stresset, da, sier James og smiler.